La CUP demana que es liquidi la societat Granollers Audiovisual

La Crida-CUP ha demanat a l’equip de govern socialista la liquidació de l’empresa municipal Granollers Audiovisual, SL, proposant alhora que el servei que fins ara ha donat la societat es presti directament des de l’estructura de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Granollers ha aprovat, amb els vots a favor del PSC i ERC, en contra de la CUP i C’s, i l’abstenció de CiU i PP, la modificació de la forma de gestió de la societat mercantil municipal.   per la de gestió directa de servei públic. L’empresa passarà a denominar-se Roca Umbert, Fàbrica de les Arts, SL. La CUP ha votat en contra de la modificació en considerar “que implica que la nova empresa estarà subjecte a les normes de dret privat”.

Segons la formació, “tot i ser conceptualment confús cal distingir el model de gestió directa de serveis públics aprovat per l’Ajuntament, pel de gestió pública directa, és a dir que l’Ajuntament presti directament el servei, sense crear empreses gestionades per gerents, que subcontracten serveis a terceres empreses”.

Des de La Crida-CUP es considera que cal superar el model de gestió externalitzada que es proveeix amb recursos públics, perquè ha demostrat ser més car, menys eficient, més opac i menys transparent que la gestió pública exercida directament pels òrgans de l’Ajuntament. “Com a empresa finançada amb diner públic –afirmen–, pensem que hauria d’estar sotmesa al dret públic”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *