La CUP exigeix el trasllat de l’estació de mercaderies de Granollers Centre

“Malgrat el pla d’emergències Plaseqcat hagi funcionat correctament i sortosament aquest incident d’avui a l’estació de Granollers Centre no hagi suposat cap incidència per a la població, sí que ens preocupa enormement que es puguin produir alertes per la manipulació de productes químics que es realitzen a diari a només 100 metres de zones habitades”. Així comença la nota informativa difosa per l’assemblea de la Crida per Granollers-CUP arran de la fuita química d’àcid clorhídric que s’ha registrat a primera hora del matí d’aquest dilluns.

La formació tampoc considera adient que “l’Ajuntament en el seu comunicat resti importància a la perillositat que suposa l’àcid clorhídric per a la salut de les persones”. “Tot i que aquest producte no estigui catalogat com a tòxic –afegeixen–, sí és corrosiu i en altes concentracions pot provocar irritació a les vies respiratòries i els ulls i pot afectar especialment a la població més vulnerable com són els nens i la gent gran. A més no cal oblidar que, segons la informació del propi Plaseqcat, l’estació de mercaderies perilloses de Granollers Centre es manipulen també a diari productes inflamables, explosius i tòxics”.

Des del grup municipal de la CUP exigeixen que el govern municipal tingui una posició més ferma davant d’ADIF i el Ministeri de Foment per aconseguir traslladar aquesta terminal de contenidors “pel perill permanent que suposa tant per les persones com per al medi ambient”.

Consideren que des de l’administració, i en especial l’Ajuntament, no hi ha prou fermesa ni priorització per afrontar aquesta problemàtica, ja que el projecte d’integració del ferrocarril a la ciutat que defensa el govern municipal “supedita el trasllat d’aquesta estació de mercaderies als interessos especulatius de la cobertura de la via i construcció del barri de la Bòbila”. “Aquests interessos –entenen des de la CUP– provoquen una eternització del trasllat i, per conseqüència, perllonguen un risc per a la població i l’entorn que es podria evitar”.

Alerta per una fuita d’àcid clorhídric en una cisterna de l’estació de mercaderies de Granollers

One Response to La CUP exigeix el trasllat de l’estació de mercaderies de Granollers Centre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *