La Diputació lliura el Catàleg de camins municipals a Montmeló

L'alcalde i el diputat, en l'acte d'entrega del catàleg.

L’alcalde i el diputat, en l’acte d’entrega del catàleg.

El diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, ha lliurat a l’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, el Catàleg de camins municipals, un document que inventaria els camins del municipi. L’acte ha tingut lloc aquest dijous a l’Ajuntament de Montmeló. Posteriorment, el diputat ha visitat les obres de remodelació de la travessia urbana de les carreteres BV-5156 i BV-5003, efectuades per la Diputació de Barcelona.

El catàleg de camins municipals és un document que analitza els trets fonamentals del conjunt de vies municipals existents en el terme municipal. En el cas del municipi de Montmeló s’han inventariat  un total de 16 camins, que sumen un total de 8,2 km, escollits d’acord amb les indicacions dels tècnics encarregats de la redacció i representants de l’Ajuntament, entre els quals hi ha regidors i tècnics.

A partir d’aquesta informació de base formada per un seguit de paràmetres referents a la seva geometria, funcionalitat, estat de conservació, amplada i tipus de ferm, es va fer un treball de camp amb visites al conjunt de camins i recollir dades descriptives pel seu posterior processament informàtic.

De cada camí s’ha confeccionat una fitxa resum amb les dades identificatives com són el seu codi, nom, extrem i topònim i situació, a més d’informació general com és el seu estat de conservació, la seva llargada i amplada així com la seva tipologia. El document es completa amb una descripció de cada camí, acompanyat de fotografies i un perfil longitudinal.

VISITA A LA REMODELACIÓ DE LA TRAVESSIA URBANA

D’altra banda, el diputat Jordi Fàbrega i l’alcalde Antoni Guil, han visitat la primera fase de les obres de remodelació efectuades en la travessia urbana de les carreteres BV-5156 i BV-5003, finançades per la Diputació amb un pressupost total 1,2 milions d’euros, per afavorir la seva conversió en espai per a vianants,

Aquesta primera fase d’actuació, el projecte afecta la reurbanització de l’avinguda de Pompeu Fabra, tram que correspon a les carreteres BV-5156 i BV-5003, entre el passeig de Miquel Biada i el carrer del Dr. Ferran. En una fase posterior es completarà la reurbanització des del passeig Miquel Biada fins al carrer de Folch i Torras.  Aquests trams de la travessia urbana de les carreteres van ser traspassats per la Diputació a l’Ajuntament d’acord al conveni signat entre ambdues administracions el 2 de març de 2015.

L’objectiu principal d’aquesta actuació ha estat convertir el conjunt d’espais que connecten la plaça de la Vila amb la plaça de Santa Maria en un nou àmbit de referència històrica, incorporant criteris d’urbanització que millorin la seguretat viària i l’accessibilitat i afavoreixin la seva apropiació com espais per a vianants, en detriment del seu valor actual com a lloc de pas de vehicles.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *