La Diputació millora la seguretat d’una cruïlla urbana a la BV-5108 a Cardedeu

La Diputació ha iniciat aquesta setmana les obres de millora de la seguretat viària a la cruïlla de la carretera BV-5108 amb al carrer de Pau Casals i l’avinguda d’Eduard Corbella, dins el nucli urbà de Cardedeu. L’actuació pretén millorar les condicions de seguretat de la cruïlla millorant la visibilitat dels passos de vianants i reduint la velocitat dels vehicles.

L'actuació pretén millorar les condicions de seguretat de la cruïlla millorant la visibilitat dels passos de vianants i reduint la velocitat dels vehicles. (Foto: Diputació)

L’actuació pretén millorar les condicions de seguretat de la cruïlla millorant la visibilitat dels passos de vianants i reduint la velocitat dels vehicles. (Foto: Diputació)

Aquesta actuació, que compta amb un pressupost de 59.314 euros i un termini d’execució de dos mesos, suposarà modificar la configuració de la cruïlla mitjançant l’ampliació de les voreres, l’estretament dels carrils de circulació i l’aproximació dels semàfors i dels passos de vianants. També es completarà la semaforització del pas de vianants de la travesseres en el tram de doble sentit, mantenint el mateix cicle i les fases semafòriques actuals.

Actualment, aquesta cruïlla es troba regulada mitjançant semàfors i els vehicles poden efectuar tots els moviments de gir a dreta i esquerra. El fet que tant els semàfors com els passos de vianants es troben allunyats de la cruïlla, dificulta als conductors que puguin veure els vianants quan creuen mentre efectuen el gir. També s’ha detectat que el pas de vianants de la carretera no té els semàfors per a vianants corresponents, fet que suposa un risc d’accidentalitat a la cruïlla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *