La immobiliària Argenta de la família Camp –antiga propietària de la fàbrica de detergents Jabones Camp– i amb seu a Granollers, ha sol·licitat concurs de creditors voluntari per anar a liquidació. L’acte de declaració es va dictar el passat 11 de desembre en el Jutjat Mercantil 9 de Barcelona.

La firma té un passiu de 50 milions d’euros, dels quals dos terços estan en poder de la banca; i d’aquest import, el 50% pertany a Sareb, que va rebre els actius cedits de diverses entitats financeres, segons publica el diari econòmic Expansión.

L’empresa compta amb un actiu de 20 milions d’euros. Entre ells, destaquen 159 finques registrals: pisos, places d’aparcaments i locals comercials, entre altres, en el Vallès Oriental.

PROPIETAT DE LA FAMILIA CAMP

Els propietaris de la firma immobiliària són els germans Francesc, Albert, Carles i Josep Maria Camp Pérez. La família va ser la fundadora de Jabones Camp, fabricant dels detergents Elena, Colón, Flor i Bigic. En 1989 la companyia va ser venuda al grup alemany Benckiser per 30.000 milions de pessetes (180 milions d’euros).

Imatge del popular anunci.

Imatge del popular anunci.

Jabones Camp va saltar a la fama en 1985, quan el seu llavors director general, Manuel Luque, va popularitzar el ja cèlebre eslògan “Busque, compare y si encuentra algo mejor, cómprelo”, que va permetre reflotar una companyia que afrontava serioses dificultats econòmiques.

Segons publica Expansión, el control de Argenta es realitza a través de Simbel, amb seu en Rotterdam (Països Baixos). En 2013 –últim exercici amb dades disponibles–, la companyia tenia un passiu financer de 46,26 milions d’euros, dels quals 35,05 milions són amb entitats de crèdit i 8,9 milions, amb empreses associades i del grup. El passiu a curt termini se situava aquest any en 15,43 milions d’euros.

Argenta va tancar 2013 amb una xifra de negoci de 9,82 milions d’euros i va tenir unes pèrdues de 5,22 milions d’euros. La companyia porta en nombres vermells, de forma ininterrompuda, des de 2007. En tots aquests exercicis, les pèrdues han superat el milió d’euros.

Els motius que han portat a l’antiga suspensió de pagaments són la crisi financera i immobiliària, que ha suposat la paràlisi total de les vendes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.