corpus

Cartell commemoratiu.

El Corpus de la Garriga, que se celebrarà el 29 de maig, prepara una de les seves edicions més festives. Enguany se celebra el 200 aniversari de la primera festa del Corpus documentada (encara que la festa del Corpus a la Garriga se sap que se celebra des de més antic, la més antiga documentada és del 1816).

Durant el dia de Corpus es confeccionaran 30 catifes florals, on hi lluiran més de 250.000 clavells acompanyats d’altres tipus de flors i elements vegetals (en especial: xiprer, bruc, terra de pi i esclòfia d’arròs). Enguany, de manera excepcional s’elaborarà una catifa de 200 metres quadrats commemorativa del 200 aniversari a la plaça de l’Església.

També comptarà amb una catifa convidada elaborada per catifaires vinguts de la població siciliana de Noto, famosa per la seva Infiorata, una festa en la que les catifes de flors en són les protagonistes.

A més de les catifes s’ornamentaran les escales de l’Església, es faran quatre altars de flors, un mural i el ja tradicional Ou com balla.

Les catifes es faran al matí i, durant tot dia, el públic visitant podrà passejar pels carrers de la Garriga i admirar els dissenys florals. Entitats, escoles i veïns i veïnes de totes les edats són els encarregats de l’elaboració de les catifes amb la col·laboració de tothom qui hi vulgui participar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.