La Fundació Privada Vallès Oriental (FVO) va celebrar el dissabte 18 de juny l’acte informal d’inici de les obres de la segona llar residència del complex situat just davant d’on actualment està situada la Llar-residència El Cinquantenari, entre els carrers Sant Antoni i de la Sardana de Granollers. Hi van assistir persones ateses als serveis i centres de la Fundació, professionals i membres del Patronat i Consell Consultiu.

Inici obres

Imatge de l’acte. (Foto: FVO. Per ampliar, cliqueu a sobre)

El president del Patronat, Esteve Marqués, va comentar que “aquest senzill acte significa l’inici de les obres d’una nova llar, una nova casa per a les persones amb discapacitat intel·lectual que la necessitin”, i va demanar als familiars que encara poden dubtar a fer aquest pas que “hi pensin, que demanin l’opinió de qualsevol de les persones ateses al Servei d’Habitatge de la Fundació i comprovaran que estan molt contents ja que és un dels millors llocs per a promoure la felicitat dels nostres fills i filles”.

PLA ESTRATÈGIC

La Fundació al servei de la persona amb discapacitat intel·lectual ha definit en el seu Pla Estratègic per al període 2013-2016 l’objectiu de treballar per a l’ampliació de serveis i recursos propis en l’àmbit de l’acolliment residencial amb l’objectiu de vetllar pel futur de les persones que atén. És per aquest motiu que a la reunió del 17 de desembre de 2015, el Patronat de la Fundació va aprovar el projecte de construcció de la segona fase del complex de llar residència a la ciutat de Granollers, que dotarà a la Fundació de 22 noves places de llar residència.

El complex estarà format per la llar que ha iniciat les obres de construcció i la llar residència El Cinquantenari, amb un total de 46 places de llar al Servei d’Habitatge de l’entitat. En aquest sentit, Marqués va exposar que el Patronat i la direcció general “estan molts satisfets, ja que la Fundació tanca un dels objectius més ambiciosos definits al Pla Estratègic per aquests darrers quatre anys, que consistia en ampliar el Servei d’Habitatge per a les persones ateses als serveis diürns de l’entitat”.

El president va recordar que “el projecte de construcció del Centre de Rehabilitació Funcional als terrenys propietat de la Fundació al municipi de la Roca del Vallès també tancarà un altre dels objectius ambiciosos de l’entitat per aquest darrers quatre anys”. “Esperem i desitgem –va afegir– que no sigui la darrera llar de la Fundació, ja que ens cal continuar sumant esforços per acomplir els desitjos i les necessitats de les persones ateses i de les seves famílies”.

EL SERVEI D’HABITATGE

En aquests moments, el Servei està format per habitatges diferenciats en funció al moment evolutiu de les persones, les seves necessitats i intensitats de suport i les seves preferències. Els habitatges estan integrats a l’entorn comunitari i contribueixen a què els seus usuaris tinguin més facilitats en accedir i utilitzar els serveis de la comunitat potenciant, així la seva normalització i inclusió social. El servei funciona el 365 dies de l’any, de 17h a 9h del mati els dies laborables i els festius, els caps de setmana i períodes de vacances resta obert les 24 hores del dia.

La darrera de les llars, El Cinquantenari, un cop concertades les seves places amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, ha entrat en funcionament aquest gener de 2016, amb els seus primers 12 residents. Un cop renovat el contracte del concert de la llar incorporant les 12 places restants –ja  que té una capacitat per a 24 residents- aquest mes de juny, entraran a conviure-hi les 12 següents persones ateses.

Actualment, l’FVO compta amb cinc llars-residència que es troben a:

  • Llar-residència Vallès (Granollers): 8 persones ateses.
  • Llar-residència Font Verda (Granollers): 24 persones ateses.
  • Llar-residència Jaume Gregori (Granollers): 10 persones ateses.
  • Llar-residència El Cinquantenari (Granollers): 24 persones ateses.
  • Llar-residència Jaume Anfruns i Janer (Santa Eulàlia de Ronçana): 22 persones ateses.

Leave a Reply

Your email address will not be published.