La Garriga aportarà 4.800 euros pels refugiats sirians

L’Ajuntament de la Garriga destinarà 4.800 euros al projecte del Fons Català de Cooperació de “suport a l’acollida de població refugiada en trànsit a Europa víctima dels conflictes armats a l’àrea mediterrània”.

Consell municipal de Cooperació de la Garriga. (Foto: Ajuntament)

Consell municipal de Cooperació de la Garriga. (Foto: Ajuntament)

Així ho va decidir el Consell Municipal de Cooperació, que es va reunir el dimecres 16 de setembre. La xifra, que corresponen a 0,30 euros per habitant, es podrà veure augmentada si es en els propers mesos es necessita.

El Consell també va decidir portar al Ple la Moció de suport a l’acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats i organitzar xerrades informatives, tan aviat com es pugui, per a la població, tant per donar a conèixer exactament què està passant i com s’està actuant, així com per començar a preparar l’acollida.

En aquest sentit, tant des del Consell com des del Fons Català es vol remarcar que l’acollida és un procés complex ja que, en aquest cas no serà estacional sinó de llarga durada. Per aquest motiu cal preveure un acompanyament, un suport psicològic, una escolarització, un habitatge i la inserció laboral de les persones refugiades.

Segons la presidenta del Fons Català i alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, “ara és el moment d’identificar necessitats, analitzar de manera racional i realista les opcions de cada municipis i coordinar-se a nivell local”. D’aquí a principis d’any, que és quan es preveu que vinguin els i les refugiades, caldrà “planificar i conèixer la nostra realitat i quines possibilitats tenim com a poble per gestionar i incorporar a la vida diària persones refugiades”.

En aquest sentit, des de l’àrea de cooperació de l’Ajuntament, ja s’està recollint les dades de totes aquelles persones que volen col·laborar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *