La Garriga bat el seu propi rècord de donacions de sang

La Garriga tanca l’any amb un rècord de donacions de sang al municipi. Al llarg d’aquest 2015 s’ha arribat a les 376 donacions, la xifra més elevada dels darrers 10 anys al poble.

sang1De mitjana, s’han fet 94 donacions per jornada, mentre que al 2014 la mitjana va ser de 78,8 i al 2013 de 65,3. L’última recollida del 2015 es va fer el passat 18 de desembre al CAP.

La necessitat de sang del Banc de Teixits és constant: cada dia es necessiten, a Catalunya, 1.000 donacions, ja que la majoria d’intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions.

El Banc de Sang i Teixits són els responsables de subministrar sang i hemoderivats a tots els centres sanitaris, públics i privats, de Catalunya i de vetllar per mantenir uns estocs estables durant tot l’any. Per aconseguir-ho, organitza més de 80 campanyes de donació cada setmana en més de 625 municipis, i en empreses i entitats socials d’arreu de Catalunya i disposen de 16 centres fixos de recollida en els principals hospitals de referència.

Tot i que Catalunya presenta un bon índex de donacions, amb 40,55 donacions per mil habitants i any, encara hi ha molta feina per fer. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) situa el llindar òptim de donació entre les 43 i les 45 donacions per cada mil habitants i any.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *