La Garriga rebutja declarar el rei Felip persona Non Grata

Els vots en contra de CiU, Ciutadans i PSC van evitar que prosperés la moció presentada al darrer Ple per Acord i la CUP, que volia declarar persona Non Grata al rei Felip VI. ICV es va abstenir.

A més, la moció presentada demanava “declarar la Garriga municipi deslliurat de la monarquia borbònica i reprovar qualsevol règim autoritari o monarquic arreu del país, ja que es necessita un sistema polític on totes les persones siguin iguals en drets i deures i sense privilegis”, dos punts que van fer esment en les seves intervencions tant el regidor de la CUP, Roger Prims, com el d’Acord, Albert Benzekry.

Xavier Berrnaldo, de SI, es va mostrar sorprès pel vot de Convergència i va declarar: “aquesta monarquia no em representa”.

Des de CIU, Jordi Pubill va argumentar que hi votaven en contra “perquè to i que no som monàrquics, ja fa temps que hem desconectat i que treballem per la república catalana mirant el futur”.

Ángel Guillén, de C’s, va recordar que “aquesta és una monarquia parlamentària fruit d’un procés democràtic”, i Àlex Valiente, del PSC, va explicar que tot i que creien en la creació d’un nou estat sense corona “aquesta moció traspassa competències i legalitat”.

ICV es va abstenir perquè, tot i ser republicans, no estava d’acord amb el contingut de la moció.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *