L’Ajuntament de la Llagosta ha enviat una carta al Departament d’Ensenyament de la Generalitat per mostrar la seva disconformitat amb el fet que el proper curs escolar 2016-2017 s’eliminin dues línies de P3 a la localitat. El Consistori entén que s’han de mantenir un mínim de sis línies de P3. Segons l’Ajuntament, disposar de només cinc línies suposaria tenir grups de 25 alumnes i condemnar a la població a iniciar el curs amb grups al límit de la seva capacitat i augmentar la ràtio al llarg dels anys d’escolarització amb la matrícula viva.

La Generalitat planteja la supressió de dues de les set línies que hi ha actualment, però el Consistori defensa que les dades del padró indiquen que, per al curs 2017-2018, es tornarien a necessitar sis línies de P3 per donar plaça escolar als 130 infants nascuts a l’any 2014.

L’alcalde, Óscar Sierra, s’ha reunit amb la direcció i els representants de les AMPA de les tres escoles públiques de la Llagosta per analitzar la situació i actuar de forma conjunta en defensa d’un ensenyament públic de qualitat a la localitat. En cas que la Generalitat mantingui la seva proposta de tancar dues línies, en la trobada d’aquest matí s’ha decidit realitzar una recollida de firmes i mobilitzacions en contra.

L’alcalde es reunirà amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat per mostrar el seu desacord amb la reducció de línies de P3 a la Llagosta i defensar el manteniment d’un mínim de sis aules.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.