La Generalitat treu a concurs la construcció de l’Escola Soler de Vilardell de Sant Celoni

La Generalitat de Catalunya ha iniciat en data 18 de desembre el procés per contractar les obres de construcció de l’Escola Soler de Vilardell a un terreny al costat de l’Institut amb un pressupost de 3.273.805,06 euros sense IVA. L’alcalde, Francesc Deulofeu, i el regidor de Cultura i Educació, Raül Garcia, s’han reunit amb el director general de Centres Docents Públics, Antoni Llobet, per parlar del procés de licitació de l’obra.

En aquest sentit, el 18 de gener s’acaba el termini de presentació d’ofertes per part de les empreses contructores. Durant el mes de febrer es preveu obrir les pliques i tot seguit signar el contracte d’adjudicació i inici de les obres que es preveu que durin uns 14 mesos.

L’Ajuntament de Sant Celoni ha fet una aportació d’1,5 milions d’euros per garantir la construcció del nou edifici de l’escola Soler de Vilardell i del futur edifici de Formació Professional de l’Institut Baix Montseny.

UNA LÍNIA EDUCATIVA

escola_soler_1

Imatge virtual del nou centre escolar.

L’edifici de l’escola Soler de Vilardell és un edifici d’una línia educativa de construcció tradicional. Segons el projecte constructiu, l’edifici està ubicat de tal manera que permet diferenciar clarament el pati d’infantil i el de primària. Aquesta ubicació també permet diferenciar dos accessos: un, per a educació infantil i, un altre, per a educació primària. Hi ha la possibilitat que els infants d’educació infantil puguin accedir a l’escola a través del pati d’infantil i, directament, a les aules.

Les tres aules d’educació infantil tenen orientació sudest i cada aula disposa d’un petit porxo exterior per fer activitats. A la planta baixa de l’edifici, també, estan ubicats els següents espais:

L’aula de psicomotricitat, la biblioteca, uns lavabos i un vestíbul amb accés independent a la resta de l’edifici que afavoreix l’ús d’aquests espais fora d’horari escolar.

El menjador escolar amb una cuina equipada i un mòdul de lavabos,també, amb accés independent i directe des del pati de l’Institut Baix Montseny, amb l’objectiu que, si convé, fora de l’horari del menjador de l’escola, els alumnes de l’Institut puguin fer-ne ús.

Un gimnàs / sala d’actes amb escenari, vestidors i dutxes.

El vestíbul d’entrada a l’escola amb un espai de consergeria i els despatxos d’administració, direcció i cap d’estudis.

Al primer pis, estan ubicades les sis aules d’educació primària, una aula d’informàtica i una aula polivalent. Totes dues aules disposen d’accés a dues terrasses, respectivament, que permeten que aquest espai, també, pugui esdevenir un espai educatiu. Per últim, al primer pis, també, hi ha ubicades dues aules de desdoblaments i un despatx de tutories.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *