El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta ha aprovat de forma inicial el pressupost municipal d’aquest any, que puja als 11.261.420 euros, amb els vots a favor del Partit dels Socialistes, Partit Popular, Partit Demòcrata i Ciutadans; en contra d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa i amb l’abstenció d’Esquerra Republicana.

Al capítol d’inversions, es destinaran 743.144 euros. En aquest apartat, destaquen els 200.000 euros previstos per a una primera fase de rehabilitació de la històrica masia de can Baqué.

El Consistori també invertirà 140.000 euros per millorar l’eficiència energètica i la maquinària del gimnàs del Complex Esportiu Municipal El Turó. A més, es construirà un nou quiosc-bar al Parc Popular i es remodelarà el seu entorn, una acció per a la qual es destinaran 70.000 euros.

El capítol d’inversions també contempla altres actuacions, com l’adequació de les vies públiques (asfaltat i senyalització viària) amb 98.000 euros, l’adquisició de jocs per als parcs infantils (38.750 euros), l’adequació de la Biblioteca Municipal (19.234 euros), la millora de l’enllumenat públic (10.000 euros), així com la renovació dels llums del Mercat Municipal (15.000 euros) i millores a instal·lacions esportives (pista del CEM El Turó i lluminàries del Camp Municipal de Futbol Joan Gelabert). Totes les inversions es finançaran amb subvencions directes, amb crèdits sense interessos o ajuts de la Diputació.

En Esports, s’incorpora una partida d’uns 36.000 euros, en compliment de les recomanacions del Pla de viabilitat de l’empresa municipal per cobrir les despeses derivades de l’ús de les instal·lacions del CEM El Turó per part del propi Ajuntament o de les diferents escoles i entitats del municipi. Aquesta partida és una novetat respecte a pressupostos anteriors i intenta donar cobertura a aquella utilització que fan les diferents entitats del municipi de les instal·lacions esportives i que, fins al moment, estava assumint la pròpia societat municipal.

Es manté la línia de treball iniciada l’any passat per al foment de l’ocupació i es torna a dotar de nou la partida corresponent als plans d’ocupació amb uns 112.000 euros provinents de la Diputació i del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Un altre dels punts destacats del pressupost és que continua l’estalvi en despesa política, uns 22.000 euros anuals respecte al mandat anterior. A més, es congelen les retribucions dels membres de la Corporació amb dedicació exclusiva.

En aquest mateix punt del ple, es va incloure el pressupost de l’empresa municipal Gestió Municipal de Sòl i Patrimoni amb uns ingressos de 966.300 euros i unes despeses de 953.100 euros. El pressupost d’aquest any ja incorpora les recomanacions del Pla de viabilitat aprovat recentment per la societat municipal.

Durant el ple, també es va aprovar, amb les abstencions d’ICV-EUiA i ERC, la licitació i els plecs de clàusules reguladors del contracte per a la gestió de l’Escola Bressol Municipal Cucutras. Aquest curs acaba el contracte actual. Està previst autoritzar una despesa màxima de 2.337.935,40 euros entre els anys 2018 i 2024 per al nou contracte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.