El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir aplicar una bonificació del 95%, uns 10.000 euros, a l’empresa Lékué en la liquidació de l’impost sobre construccions i obres per unes reformes que ha fet a les seves oficines, situades al polígon industrial del municipi. El punt va comptar amb el vot a favor de l’equip de govern i l’abstenció dels tres grups de l’oposició.

La mesura s’aplica en considerar que l’obra realitzada per Lékué és d’especial interès i d’utilitat municipal. L’equip de govern va recordar que aquesta empresa és líder mundial i que compta amb una mitjana de 98 treballadors, el 60% dels quals són veïns de la localitat. “És una empresa que ha apostat per la Llagosta amb una inversió de 300.000 euros en les obres de les seves oficines i és el millor ambaixador del nostre poble al món”, va assegurar l’alcalde, Alberto López (EUiA), que va recordar que Lékué aporta cada any aliments per a les famílies necessitades de la Llagosta i col·labora amb la cursa popular que organitza el Club Esportiu Fondistes de la Llagosta.

Per la seva part, el regidor de Ciutadans Progressistes per la Llagosta, Adelino Macías, va destacar l’aposta de l’equip de govern “per l’ocupació de qualitat i per les empreses líders”.

El regidor del Partit Popular, Jaume Bonallach, va dir que no l’havien convençut els motius pels quals s’havia decidit bonificar aquestes obres i va afegir que “la Llagosta no és només Lékué”

La portaveu del grup municipal de Convergència i Unió, Mireia Egea, es va mostrar “preocupada pel precedent que significava aquesta bonificació” i per les repercussions que pot tenir en l’economia municipal. 

El portaveu del Partit dels Socialistes, Antonio Rísquez, igual que els altres edils de l’oposició, va estar d’acord en la necessitat que la Llagosta tingui empreses com Lékué. No obstant això, va indicar que “la fórmula escollida per bonificar-la és una errada i que els criteris s’haurien de regular”.

L’alcalde va tancar el debat afirmant que l’impost d’obres i construccions representa només el 0,34% dels ingressos del pressupost de l’Ajuntament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.