La Marxa contra l’atur, la precarietat, la pobresa i la desigualtat passarà per Granollers

Nombroses entitats, partits polítics i sindicats recolzen aquesta iniciativa que a al Vallès Oriental coordina l’Assemblea d’Aturats i Aturades de Granollers. A les 17’10h arribarà a l’estació de Granollers Centre el tren de rodalies provinent de Montcada.

A les 17’45h la Marxa completarà el recorregut des de l’estació de Granollers Centre fins la Plaça de la Porxada, on es concentrarà i farà lliurament a les autoritats locals del full de reivindicacions amb el propòsit que es tradueixi en mesures del govern municipal i mocions de recolzament. A les 18’30h s’ha organitzat a la mateixa Plaça de la Porxada una obra de teatre i un sopar popular.

Al Vallès Oriental les darreres dades oficials situaven en 30.883 les persones registrades a les oficines del SOC. Si bé l’atur a la comarca ha experimentat un descens al voltant d’un 11% al darrer any, tres de cada quatre aturats a Catalunya no tenen cap ingrés o reben una prestació mínima (426 euros). Pel que fa als desnonaments, la secció local de la Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca (PAH) no ha deixat d’intervenir a execucions hipotecàries (unes 30 només a Granollers l’any 2014) o per impagament de lloguers (unes 83 l’any passat, també només a Granollers).

La Marxa farà nit a les instal·lacions municipals a la Roca Umbert per continuar el seu itinerari el matí de dimarts en direcció a Montcada, Ripollet, Cerdanyola, Badia, Barberà, Sabadell i Terrassa. Dijous 9 de juliol la Marxa finalitzarà el seu recorregut concentrant-se davant del Parlament on farà lliurament de la carta reivindicativa a la presidenta del Parlament i als grups amb representació parlamentària.

Les principals reivindicacions d’aquesta iniciativa són:

  1. La derogació de la reforma laboral i el sistema de precarietat laboral
  2. l’aprovació immediata i sense retallades de la proposta de la llei de Renda Garantitzada de Ciutadania
  3. l’Aprovació immediata i sense retallades de la ILP de mesures d’emergència habitacional i contra la pobreça energètica
  4. Per la reducció de la jornada laboral sense reducció dels salaris
  5. Per unes pensions dignes, la recuperació de la seva actualització amb el IPC anual
  6. La declaració de Municipi contrari a la TTIP

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *