L’auditori del centre cultural de La Roca del Vallès ha acollit aquest any la presentació d’una Mitja Montornès que arriba a la seva 25a edició, plenament consolidada i amb una imatge renovada, com a cursa ja clàssica de fons al calendari català i compromesa amb els atletes i el territori. Enguany se celebrarà el 25 de març.

Homenatge 25 anys de Mitja a Ràdio Montornès, voluntaris, l’alcalde de Montornès José A. Montero i el padrí Jesús A. García Bragado.

De la mà del flamant padrí del 25è aniversari, l’atleta olímpic i campió del món Jesús A.García Bragado, es va fer un reconeixement especial a les persones, al corredor, als patrocinadors i les institucions que han participat en les 25 edicions de Mitja. Ells són, juntament amb els milers i milers d’atletes populars (fins a 61.000 en 25 anys), l’ànima de la Mitja.

La Mitja Montornès ha estat innovadora i pionera en serveis als atletes, com va recordar el vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme, Josep M. Antentas, en fer memòria de quan la de Montornès va ser la primera Mitja a incorporar servei de llar d’infants. Aquesta Mitja és organitzada per un Club d’Atletisme, és feta d’atletes per atletes, ajustant-se a les seves necessitats: llebres, zona d’escalfament, vestidors, dutxes, servei de massatges, guarda-roba, menjar de pasta… i el ja conegut lot de regal de Henkel, patrocinador principal de la Mitja i empresa que ha repartit al llarg d’aquests 25 anys més de mig milió de productes.

Jordi Juncà, cap de la factoria de Henkel a Montornès, va destacar el compromís social de l’empresa amb el territori on es van instal·lar fa més de 50 anys i el paper solidari que es fa des de la Mitja i en el que Henkel participa activament amb la donació de mig euro per inscrit a la Mitja i els 6km. Aquestes accions solidàries es van iniciar a la 11 edició i han permès fer donacions acumulades per valor de 30.000 euros.

El representant d’Esports de la Diputació de Barcelona, Jordi Torrents, va recordar que aquesta Mitja va ser de les primeres en afegir-se al calendari de mitges maratons de la Diputació i destaca per unir a quatre poblacions, unió i esforç que també va destacar al seu parlament l’alcalde de la Roca del Vallès, Carles Fernández, que va tancar el torn d’intervencions abans de fer-se la foto de família amb la samarreta oficial de la 25aMitja.

L’acte va comptar amb l’actuació musical del grup Combo d’adults de l’Escola de Música Municipal de La Roca del Vallès i l’assistència de més de 90 convidats, que van poder fer memòria col·lectiva dels 25 anys a través d’imatges i dades curioses d’aquest quart de segle.

EXPOSICIÓ “25 ANYS DE LA MITJA”

La Biblioteca de Montornès acull, fins al 24 de març, una exposició amb fotografies, cartells,  samarretes i objectes que permeten veure la evolució de la Mitja Marató de Montornès al llarg de les seves 25 edicions.

ACCIONS SOLIDÀRIES

La Mitja torna a fer visible el seu costat més solidari. Per cada inscripció a la Mitja i a la prova dels 6 km, Henkel farà una aportació de 0.5 € que enguany es destinaran a la Fundació Esclerosi Múltiple. La recaptació íntegra de la Mini Solidària anirà a la Creu Roja de Granollers. A més, el mateix dia de la Mitja es donarà un quilo de menjar a Càritas Montornès per cada imatge al photocall del Moviment Piu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.