La plantilla de Barcadí farà vaga indefinida a partir del dia 29

La plantilla de Bacardi han aprovat en assemblea la convocatòria d’una vaga indefinida a partir del dia 29 de febrer com a mesura de pressió perquè la direcció de l’empresa retiri l’ERO i presenti un pla de viabilitat del centre i el manteniment dels llocs de treball.

L’empresa va anunciar la setmana passada el tancament de les instal·lacions productives i d’embotellament del seu centre de Mollet del Vallès i el trasllat de la producció a Itàlia. Aquest tancament de la part productiva suposa l’acomiadament de 82 treballadors.

L’empresa ha adduït causes organitzatives i productives, però els sindicats han rebutjat el tancament i l’ERO perquè consideren que no està justificat en la documentació presentada, ja que la direcció de Bacardi només ha mostrat comparatives de la planta de Mollet amb la planta d’Itàlia, però no amb la d’Alemanya i França. “Aquest expedient només és possible gràcies a la reforma laboral del PP, ja que ho passaria cap autorització de l’administració”, afirmen des del sindicat.

El futur dels 201 treballadors restants, d’oficines, també preocupa als sindicats “perquè l’empresa no planteja cap pla que faci viable el futur del centre de treball”.

La propera reunió entre el comitè i la direcció de Bacardi tindrà lloc el divendres 26 de febrer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *