La plantilla de Valeo ratifica el preacord

“Entre les 11 hores del 5 de novembre i les 11 hores del dia 6, els treballadors de Valeo Martorelles han votat en referèndum per ratificar el preacord assolit per la majoria del comitè d’empresa el passat 4 de novembre, donant suport a la seva signatura amb els resultats següents:

Participació: 207 vots

SÍ a l’acord: 159 vots (76,8%)

No a l’acord: 45 vots (21,7%)

En blanc: 3 vots (1,5%)

Amb aquests resultats, el preacord passa a acord definitiu, adquireix vigència en tots els seus termes i suposa la desconvocatòria de la vaga, de manera que el dilluns, 9 de novembre, es reprendrà la feina a la planta de Martorelles.

L’acord té quatre eixos:

• Pla de reindustrialització i ocupació

• Baixes incentivades

• Trasllats amb indemnització i ocupació per a treballadors i familiars

• Pla de prejubilacions que beneficiarà tots els treballadors i treballadores que, en el moment de la signatura de l’acord, tinguin 50 o més anys.

El suport del 76,8% de la plantilla significa, segons el sindicat CCOO, la millor expressió de la unitat dels treballadors en la lluita i defensa dels seus llocs de treball. Els empleats han mantingut una vaga de més de 100 dies, han estat acampats a la porta de la fàbrica durant tot aquest temps, han fet visible el conflicte construint múltiples espais de solidaritat amb la seva lluita i han tingut clar, en tot moment, per què i per a què ho feien: per obligar l’empresa a negociar i aconseguir una alternativa industrial, laboral i social a les intencions de Valeo, “que només pretenien desmantellar l’empresa traslladant o acomiadant els treballadors”.

CCOO considera que aquest conflicte i la seva solució demostren la qualitat de les persones que formen part la plantilla de Valeo Martorelles i el seu compromís ferm amb la feina. “Tot ho han fet per treballar. Són el principal capital d’aquesta empresa i el millor actiu perquè noves inversions a Catalunya aprofitin l’oportunitat que aquest acord ofereix per mantenir una activitat al centre de Martorelles”, diuen des del sindicat.

En aquest sentit, CCOO d’Indústria de Catalunya emplaçarà les administracions locals, autonòmiques i estatals a reforçar el procés de reindustrialització i treballarà per aconseguir la principal reivindicació de la plantilla de Valeo, mantenir la fàbrica oberta i l’ocupació de més de 200 treballadors i treballadores amb una alta qualitat professional i humana.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *