Molt abans que el president Artur Mas, el secretari general d’ERC, Oriol Junqueras, i entitats independentistes tanquessin l’acord per la llista unitària de cara a les eleccions del 27 de setembre pel Parlament de Catalunya, els grups municipals de Montmeló de Convergència i d’Esquerra i la local de l’ANC ja treballaven per fer campanya plegats per aconseguir vots independentistes a la vila per aquesta cita electoral. A la plataforma s’hi han unit desenes de ciutadans de tots els colors polítics amb ganes de tirar endavant la campanya que farà possible la independència.

La consulta del 9N va deixar veure que el vot independentista a Montmeló és més rellevant del què reflecteixen les eleccions municipals. Es van aconseguir 1.664 vots pel “SI/SI” i 369 vots pel “SI/NO” i 160 pel “No/NO”. Ara, l’objectiu de la campanya és arribar als 2.000 vots en pro de la llista Junts pel Sí que encapçalarà Raül Romeva i de la candidatura de la CUP-Crida Constituent.

La idea és fer pedagogia per la independència a través de trobades, xerrades i actes al carrer. Segons Cisco de Sande, responsable de l’ANC a Montmeló, “aquesta és la gran oportunitat d’aconseguir tirar endavant la independència de Catalunya. S’han de treure les pors i explicar tot el que s’aconseguirà. Aquestes eleccions han d’aglutinar el vot independentista, sigui quin sigui el partit que s’ha votat tradicionalment”. La plataforma impulsarà perfils a les xarxes socials sota el nom de “27S Montmeló”, per tal de promoure el debat i comunicar totes les activitats.

La iniciativa va donar el seu tret de sortida el passat 16 de juny per fer crida a tots els ciutadans de Montmeló que volguessin col·laborar i explicar de què es tractava. Es va omplir la sala de la Concòrdia de l’Ajuntament. Ara hi ha una trentena de voluntaris molt actius, entre els quals hi ha militants i simpatitzants de Convergència, d’Esquerra, i també persones que no tenen cap vinculació amb la política, distribuïts en comissions d’actes, de finançament i de comunicació, a part de la permanent on es coordina tot el projecte. També hi haurà, en breu, una oficina oberta al públic a l’antic quiosc papereria del carrer Major on tothom podrà acostar-s’hi per informar-se, parlar o simplement compartir idees sobre el futur de Catalunya com a estat independent.

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.