La Policia de les Franqueses col·laborarà amb els caçadors en les batudes de senglars

El Ple de l’Ajuntament de les Franqueses ha aprovat una moció en relació a la problemàtica del senglar. Un dels punts que contempla la proposta és el de col·laborar amb la societat de caçadors per donar-los el suport de la Policia Local de les Franqueses, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, i, si cal, tallar algun camí en el moment en què es fan les batudes per evitar accidents.

En la moció també es demana a la Generalitat que hi hagi una coordinació a nivell comarcal quan es faci més d’una batuda perquè siguin més efectives, així com que es revisin les assegurances agràries a través d’Agroseguro perquè cobreixin els danys que aquests animals causen a les collites dels pagesos.

La proposta, aprovada amb els vots dels grups de CiU, PSC i ERC, també inclou revisar els vorals dels camins i carreteres i impulsar les seva neteja per afavorir la visibilitat dels senglars, així com promoure la retirada de canyes a les lleres de les rieres.

Rosa M. Pruna, regidora d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat, va destacar que la coordinació entre caçadors i policia a les comarques gironines havia donat bons fruits i s’havien caçat molts més animals que abans. “És per això que en volem copiar el model”, va dir.

ILFC va demanar de deixar el punt sobre la taula per poder afegir més temes a la moció, com ara l’elaboració d’un pla tècnic de gestió cinegètica, buscar solucions a la problemàtica de la caça menor al municipi o com s’han de cobrir les despeses que tenen els caçadors quan fan batudes extres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *