La Policia Local de Montornès ha dut a terme un estudi de les dades recollides pel radar pedagògic que, des de l’octubre de 2017, s’ha anat ubicant a diversos punts del municipi.

Durant el primer mes de prova de funcionament del dispositiu
es va a registrar una punta de 145 Km/h a la BV-5001 al seu pas per Can Vilaró, en un tram limitat a 50 km/h.

Tot i que els resultats es valoren positivament en línies generals, s’ha observat que la mitja percentual registrada és elevada i ha arribat, excepcionalment, a puntes de fins a 145 Km/h en un tram limitat a 50 Km/h. És el cas de la BV-5001 al seu pas per Can Vilaró on també es va registrar a l’octubre una altra punta de 137 Km/h.

Al novembre es van detectar màximes de 120 Km/h a l’avinguda d’Ernest Lluch i de 71 Km/h al carrer del Molí, on la velocitat està limitada a 40 Km/h.

Davant d’aquesta situació, la Policia Local ha decidit posar en marxa mesures dissuasives amb controls de velocitat, en aquest cas de caràcter sancionador, amb l’objectiu de detectar i denunciar els casos que puguin constituir un risc greu per a la resta d’usuaris de les vies.

L’EXCÉS DE VELOCITAT EN EL CODI PENAL

L’excés de velocitat no només pot comportar multes i la disminució de punts o la retirada temporal del permís de conduir. L’article 370 del Codi Penal recull penes que poden arribar als 6 mesos de presó si se supera en més de seixanta quilòmetres per hora la velocitat reglamentària en vies urbanes o en més de vuitanta quilòmetres per hora la que hi hagi estipulada en vies interurbanes. Així, per exemple, circular a més de 130 Km/h en un tram limitat a 50 Km/h pot arribar a suposar presó o treballs a la comunitat i la retirada del permís de circulació entre un i quatre anys.

Font: Gabinet de Premsa

Leave a Reply

Your email address will not be published.