La primera actuació dels Xics de la temporada, a Granollers

Fa unes setmanes que els Xics han començat temporada castellera amb els primers assajos i aquest diumenge 15 de març és el moment de debutar a plaça. Serà a Granollers, a les 11.30 hores a la plaça Maluquer i Salvador amb els Castellers de Cornellà i els Tirallongues de Manresa. La colla local farà els primers castells de set.

La primera actuació d’una temporada que, com l’any passat, els Xics tindran l’oportunitat de portar els castells més enllà de les nostres fronteres. Enguany els Xics participaran al 28è Aplec Internacional 2015, del 7 al 9 d’agost a Torí (Itàlia), amb 31 grups i formacions de diferents àmbits de la cultura popular catalana organitzat per Adifolk.

EXPOSICIÓ “FORÇA, EQUILIBRI, VALOR I SENY”

Una de les obres de David del Hierro.

Una de les obres de David del Hierro.

Aquest divendres 13 de març, a les 20 hores, s’inaugura a l’Espai d’Arts de Roca Umbert l’exposició Força, equilibri, valor i seny, obra del pintor David del Hierro, que plasma la bellesa i l’emoció que transmeten les colles quan aixequen castells. Els Xics de Granollers, protagonistes d’aquesta exposició que s’inaugurarà amb un assaig obert de la colla, que ha estat objecte d’inspiració i de referència per aquesta mostra.

Del Hierro va iniciar el projecte l’any 2013 amb l’objectiu d’aconseguir plasmar plàsticament la intensa emoció que transmeten les colles en el moment d’aixecar un castell. Passant per diverses fases de creació –esboç al natural, dibuix, pintura a l’oli… – l’artista ha utilitzat els assajos i les actuacions dels Xics de Granollers com a font de creació. Durant la 22a Diada dels Xics, el 10 de novembre de 2013 a la plaça de la Porxada, del Hierro culmina el treball d’estudi realitzat fins aleshores amb la creació d’una obra a l’oli i en directe, una experiència creativa molt intensa amb un grau altíssim d’exigència i transcendència. No conforme amb allò aconseguit, l’autor torna a l’estudi per centrar-se en els matisos que més li interessen de la realitat castellera, com són la superació, la complicitat, el sofriment, la solidaritat entre companys, la valentia, la confiança i l’esforç, per desenvolupar una nova sèrie de dibuixos i pintures. En el 25è Concurs de Castells, el 4 i 5 d’octubre de 2014 a Tarragona, del Hierro realitza una àmplia sèrie d’esbossos que li serveixen de base pel seu treball posterior.

David del Hierro, nascut a València el 1971, viu a Granollers des de l’any 2001. Durant anys la seva evolució artística s’ha desenvolupat de manera autodidacta. L’any 2011 s’incorpora a l’acadèmica del pintor Antoni Granja Llobet, on adquireix coneixements tècnics de dibuix i pintura a l’oli

ACTIVITATS PARAL·LELES A L’EXPOSICIÓ

A l’exposició de l’Espai d’Arts es podran veure tots els seus treballs basats en el fet casteller a partir del 13 de març i fins a l’11 d’abril. L’exposició compta amb tres activitats paral·leles, dues d’habituals, com la visita dinamitzada a càrrec de l’artista i educador Pau Farell, que es farà el dissabte 21 de març, i el taller familiar adreçat a nens i nenes de 4 a 10 anys, que es durà a terme el dissabte 28 de març, i una de nova, l’ acció participativa en què els Xics obren les portes dels seus assajos a les persones interessades a conèixer i dibuixar la seva activitat castellera. Aquesta última activitat estarà dinamitzada pel mateix David del Hierro i es farà els dies 20 i 27 de març i el 10 d’abril.

One Response to La primera actuació dels Xics de la temporada, a Granollers

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *