Aquesta setmana s’ha presentat a la Sala parroquial de Sant Sadurní la tercera edició de La Remençada. Durant l’acte s’ha pogut fer un tastet del què es veurà el 4 de juny als carrers de Montornès del Vallès. Un grup d’actors i actrius han interpretat fragments de l’obra acompanyats al piano pel compositor de les peces musicals, Xavier Baurier.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència de Martí Pujol, president delegat de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona; Yolanda Lorenzo, alcaldessa de Vilanova del Vallès; Mariluz Muñoz, tinent alcalde de Vallromanes; i José A. Montero, alcalde de Montornès.

UN ESPECTACLE DELS VEÏNS

Presentacio 3a Remencada 2

Actors i actrius de “La Remençada” en un moment de la representació.

L’espectacle musical de la Remençada parteix d’una idea i textos originals de l’escriptor local Xavier Bertran. Narra la revolta dels pagesos catalans contra el feudalisme al segle XV i, en concret, la batalla que es va viure a Montornès el 4 de gener de 1485. Està interpretat per veïns del poble. També és el veïnat qui s’ocupa de l’organització, perruqueria, vestuari, atrezzo, etc. Segons dades de l’organització, a les dues primeres han participat entre 500 i 600 persones.

Per a aquesta edició els assajos van començar al febrer. Aquest any s’han introduït canvis en diferents escenes i s’han incorporat cançons noves per tal d’augmentar el dinamisme teatral de l’obra.

UN MUNTATGE DE REFERÈNCIA

L’organització treballa any rere any perquè La Remençada sigui una referència cultural al territori. Una de les previsions de futur és crear vincles amb els pobles de Catalunya que van ser significatius en la lluita remença, com Amer, Granollers o Llerona. A més, volen animar el veïnat de Vilanova del Vallès i Vallromanes a interessar-se per l’espectacle.

La Remençada rep una subvenció de l’Ajuntament i aportacions externes per poder fer front a despeses com el lloguer dels equips de so o el muntatge dels escenaris. La iniciativa també compta amb l’ajut econòmic dels socis i sòcies de l’Associació La Remençada i amb el suport d’entitats, comerços i empreses.

Text i fotos: Servei de Premsa Ajuntament de Montornès

Leave a Reply

Your email address will not be published.