La seu de CDC de Granollers podria ser embargada pel ‘cas Palau’

La seu que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) té al carrer Príncep de Viana de Granollers és una de les 15 que podria ser embargada, si acaba prosperant la petició de la Fiscalia Anticorrupció. Les altres són les d’Amposta, Castelldefels, Figueres, Capellades, Lleida, Mataró (2), Móra d’Ebre, Reus, Sant Boi de Llobregat, Tarragona, Tortosa, Sant Feliu de Llobregat i el barri de Gràcia de Barcelona. El magistrat del ‘cas Palau’ va imposar al partit una fiança de 3,2 milions d’euros en concepte de responsabilitat civil a títol de partícip lucratiu en el saqueig del Palau de la Música.

CDC va entregar al jutjat les escriptures de la seva seu principal situada al carrer Còrsega de Barcelona com a garantia de la fiança, però això no li ha impedit vendre-la a un grup empresarial de Hong Kong. La reacció de la Fiscalia ha estat sol·licitar al jutjat l’embargament de les 15 seus del partit nacionalista.

El valor total estimat dels 15 immobles és de 3,6 milions d’euros, segons un informe entregat per Convergència, que supera la responsabilitat de 3,2 milions exigida fa tres anys pel Jutjat d’Instrucció número 30 de Barcelona. La Fiscalia incrementarà la quantitat fins als 6,6 milions per suposades comissions il·lícites a canvi d’adjudicacions d’obra pública durant el darrer govern de Jordi Pujol, que CDC hauria cobrat directament de la constructora Ferrovial a través del Palau de la Música mentre Fèlix Millet i Jordi Montull eren els màxims responsables de la institució cultural.

La notícia no arriba en bon moment. A les portes de les eleccions municipals, la petició de la Fiscalia posa de manifest dues coses. La primera, que en estudiar la possibilitat d’incrementar la fiança interpreta que existeixen més que indicis delictius en l’actuació del partit en relació al cas Palau; i la segona, que la formació ha intentat eludir les seves responsabilitats amb la justícia amb la venda de la seva seu principal, malgrat que aquesta ja estava embargada. Per aquest darrer fet, no es descarta que a l’acusació inicial se sumi una altra d’aixecament de béns.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *