En el Consell d’Administració de Mollet Impulsa celebrat ahir al vespre, l’administrador concursal va notificar l’aixecament del concurs de creditors de l’empresa municipal, fet que suposa que podrà tornar a operar amb absoluta normalitat. Segons el govern municipal, “s’ha lluitat per aquest acord que ha permès salvar els serveis públics de la ciutat”.

RP Mollet ImpulsaAquest migdia ha tingut lloc una roda de premsa per informar de l’aixecament del concurs de creditors de l’empresa municipal Mollet Impulsa. Així ho va notificar l’administrador concursal en el Consell d’Administració celebrat ahir al vespre. Aquest aixecament ha estat possible gràcies a la sentència del Jutjat Mercantil a favor del conveni al qual va arribar l’empresa municipal amb el 70% dels propietaris.

Aquest va ser un acord històric, ja que permet fer front al deute amb una quitança del 37,5 % i fer el pagament en un termini de 14 anys. Cal recordar que el deute inicial obligava Mollet Impulsa a pagar més de 22 milions d’euros, fet que hauria posat en risc bona part dels serveis públics que actualment ofereix l’Ajuntament de Mollet. Aquest acord redueix en 10 milions d’euros el pagament inicial i fa possible que Mollet Impulsa continuï exercint la seva feina en benefici de l’economia i l’ocupació de la ciutat.

Cal recordar que aquest acord es fruit del procés concursal iniciat per l’empresa municipal arran de les sentències que a principis de 2014 fallaven el Tribunal Suprem i que obligava Mollet Impulsa a pagar més de 22 milions d’euros als antics propietaris dels terrenys agrícoles expropiats a l’àmbit de la Vinyota. Fa 14 anys, l’any 2001 es va iniciar tot el procés amb la modificació del POUM per dibuixar aquesta àrea de la ciutat on s’hi van construir més de 300 pisos de protecció oficial i van generar més de 400 llocs de treball.

El president de Mollet Impulsa i alcalde de la ciutat, Josep Monràs, ha explicat que “la postura del govern municipal davant aquesta sentència injusta ha estat treballar i, fins i totlluitar per assolir un bon acord que ha permès salvar els serveis públics i l’empresa Mollet Impulsa”. D’altra banda, Monràs ha lamentat la posició d’alguns que “davant el problema es van rentar les mans, o van baixar els braços o van optar per posar pals a la roda enfront el govern municipal que ha lluitat fins al final per trobar una solució”.

A més, Josep Monràs ha informat que a data d’avui el patrimoni de Mollet Impulsa és de 16 milions d’euros i que les operacions comercials realitzades per l’empresa amb vendes de parcel·les a la Farinera o a Riera Seca, ja permetrien afrontar els pagaments acordats fins el 2017.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.