La UGT acusa al govern de Granollers de mentir sobre el personal de la neteja

La UGT del  Vallès Oriental ha acusat l’Ajuntament de Granollers de mentir sobre la situació en què es troben les treballadors dels serveis de neteja subcontractats pel consistori. El sindicat va denunciar fa uns dies en roda de premsa les condicions laborals del col·lectiu, amb jornades reduïdes i el no pagament del plus que reconeix el conveni del sector per aquell personal que desenvolupi la seva tasca en més de tres centres de treball. També va denunciar que els darrers plecs de condicions no feien cap referència al conveni sectorial, “cosa que utilitzen les empreses per aprofitar-se’n de la situació”.

Ara, segons la UGT, l’Ajuntament de Granollers, lluny de mostrar una actitud negociadora i ganes de posar fil a l’agulla per solventar aquests “importants greuges” que afecten una seixantena de treballadores, falta a la veritat. Des del sindicat volen reafirmar-se en el seu posicionament i manifesten el següent:

  1. No és cert, com afirma l’Ajuntament de Granollers, que el consistori no hagi estat MAI convocat pel Tribunal Laboral de Catalunya. La primera mediació a què se’l convoca és per al 16 de setembre de 2013. L’Ajuntament no es va presentar a aquesta mediació: un càrrec de lliure designació de l’equip de govern del PSC va informar aleshores que l’Ajuntament no tenia cap intenció de presentar-s’hi.
  2. Posteriorment, les  treballadores van presentar una demanda judicial, de la qual també es va informar a l’Ajuntament de Granollers. Dos anys més tard s’aconsegueix la sentència judicial. De la sentència també se l’informa.
  3. L’estiu del 2015 es lliura un document a l’alcalde de la ciutat amb les problemàtiques principals del col·lectiu i es demana la unificació de serveis. La resposta de l’ajuntament és treure un nou concurs per als centres educatius. Es torna a demanar una reunió a petició de les treballadores. L’alcalde les deriva al gerent. L’alcalde de la ciutat no ha volgut mantenir una trobada amb les treballadores per conèixer de primera mà quina és la situació.
  4. El gener d’aquest any es va tornar a presentar una mediació al TLC i l’Ajuntament de Granollers tampoc es presenta.

Des de la UGT del Vallès Oriental critiquen que un full de ruta per solucionar “una problemàtica laboral creada per l’Ajuntament de Granollers” s’allargui de 2013 a 2016 i que el govern de la ciutat es dedica a perdre el temps atacant al sindicat; i matissen que la central sindical “defensa i defensarà els drets dels treballadors i les treballadores agradi o no agradi el govern de la ciutat”.

Des de la UGT reclamen que el sindicat actua en nom de les treballadores i vol solucionar la seva problemàtica. “Si l’Ajuntament té problemes de comunicació interna pel que fa a les convocatòries de la mediació del TLC, no és per culpa del sindicat”, diuen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *