La Mancomunitat de la Vall del Tenes engegarà la seva pròpia escola d’adults a partir de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar 2018-2019.

L’escola d’adults és un projecte que neix de la iniciativa dels quatre municipis de la Vall del Tenes, amb l’objectiu de facilitar formació a aquells persones del nostre entorn que no han pogut finalitzar els seus estudis o que simplement volen adquirir més formació. De fet, la Mancomunitat calcula que, a dia d’avui, unes 3.500 persones del terrirori són susceptibles a fer ús d’aquest servei. El centre, que fixarà la seva ubicació a l’antiga escola Sant Baldiri, a Lliçà d’Amunt, oferirà els següents cursos:

  • Graduat en Educació Secundària (GES) -1
  • Graduat en Educació Secundària (GES) -2
  • Preparació de proves d’accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà
  • Preparació de proves d’accés a Cicles formatius de Grau Superior
  • Preparació de proves d’accés a la Universitat a +25 anys
  • Acompanyament a l’IOC, ACTIC, COMPETIC i classes de català.

La Mancomunitat obrirà a finals de març la licitació del centre per tal que un equip de treball s’encarregui de gestionar-lo, essent necessària la figura d’un director/a, dos professors/es i un administratiu/iva. Està previst que la inauguració del centre es dugui a terme a finals de maig i que les preinscripcions es facin a partir de juny. L’escola oferirà formació entre les 5 de la tarda i les 10 de la nit.

L’escola d’adults se sumarà a la llista de serveis que actualment depenen de la Mancomunitat, com és el cas de l’Escola de Música de la Vall del Tenes, el SEOVT, el PPD, el bus exprés E7, el Servei de Dones Juristes i l’IES La Vall del Tenes, tot i que aquest últim està en procés de canvi de titularitat a favor de la Generalitat de Catalunya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.