La zona exterior de la Tèxtil Rase de Cardedeu serà una plaça

Aquesta setmana començaran les obres de millora de l’espai exterior de la sala polivalent de la Tèxtil Rase. La zona de sorra que toca amb l’avinguda de Jaume Campmajor i el lateral del Centre de dia es pavimentaran amb llambordes. Aquest espai, fins ara ruderal, s’havia fet servir irregularment com a aparcament fortuït i provocava problemes de brutícia i seguretat per l’afluència de persones de diferents edats a l’equipament.

textil raseL’actuació, que es complementarà amb la plantació d’arbres, arbustos, una petita franja enjardinada i la col·locació de bancs als laterals, transformarà l’espai en una plaça polivalent. D’aquesta manera quedarà un espai ampli i sobri en la distribució elements per poder-hi celebrar diversitat d’actes a l’exterior o per al seu ús com a plaça. L’actuació es farà en sintonia amb el caràcter industrial de l’antiga fàbrica, que fa més de 100 anys (1912) va iniciar la seva construcció original. L’obra, amb un cost de 52.340 euros, està finançada al 100% per la Diputació.

D’altra banda, és previst que ben aviat també s’iniciïn les obres de rehabilitació de la nau 1 del complex cultural de la Tèxtil Rase, que pel seu desús s’està deteriorant. En una primera fase es recuperarà la façana sud original amb l’enderroc dels cossos que hi sobresurten i que no tenen interès arquitectònic perquè van ser afegits a posteriori. També s’obriran noves portes d’accés a l’interior de la nau, es netejarà i repararà la coberta de voltes, es sanejarà l’estructura interior dels sostres i es repararan i substituiran les finestres.

A més, el Casal de Joves la Fusteria s’ampliarà amb una nova sala polivalent de 80 metres quadrats aprofitant, ja, part de la nau 1. Aquestes obres també estan finançades íntegrament per la Diputació de Barcelona, amb un cost de 229.100 euros.

One Response to La zona exterior de la Tèxtil Rase de Cardedeu serà una plaça

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *