L’AECC-Catalunya contra el Càncer ha inaugurat a Granollers un centre assistencial que donarà servei a tota la comarca del Vallès Oriental per a que tots els pacients de càncer i els seus familiars no es tinguin que desplaçar a Barcelona per beneficiar-se dels serveis de l’associació. Amb la nova seu, de més de 120m2 situada al Passeig de la Muntanya núm. 68, l’AECC pretén apropar-se a la població i posar al centre de la seva activitat la qualitat de vida i el benestar del malalt de càncer i la seva família.

Des d’aquest nou Punt Comarcal del Vallès Oriental s’oferirà de forma gratuïta un servei integral per a pacients de càncer i les seves famílies. Principalment es proporcionarà atenció social –fer de guia per minimitzar l’impacte del càncer en el dia a dia i oferir orientació sociolaboral, material ortopèdic, ajudes econòmiques…– i un servei d’atenció psicològica personalitzada. El servei d’atenció social s’oferirà cada dia de 16 a 20h i l’horari del servei d’atenció psicològica serà els dimarts i dimecres de 15.30 a 20h.

A part, el Punt Comarcal també portarà a terme durant tot l’any campanyes de prevenció i detecció precoç del càncer i s’estrenarà el proper 30 de maig amb la Campanya de Tabac i una conferència titulada “Esfuma’t del tabac”, a càrrec de la psicooncòloga del centre, Carme Cortès.

Els servis d’aquest nou centre assistencial complementaran els que la associació ja donava fins ara a la comarca gràcies a diferents convenis: un conveni amb l’Hospital de Sant Celoni que funciona des de fa dos anys per oferir atenció social als usuaris; dos convenis amb la Fundació Sociosanitària de Mollet del Vallès per oferir atenció psicològica a l’Hospital de Mollet del Vallès i a l’Hospital Sociosanitari de Mollet del Vallès; i un conveni amb el Institut Català de la Salut per donar servei al Programa d’Atenció Domiciliaria (PADES) de pal·liatius de Mollet del Vallès. Gràcies a aquests convenis, l’AECC va atendre al 2017 a més de 430 usuaris.

Leave a Reply

Your email address will not be published.