Davant de les nombroses mostres d’incivisme que s’han detectat a la Llagosta i que han provocat queixes de la ciutadania, l’Ajuntament ha demanat “el màxim respecte a les normes bàsiques de convivència”. Des del Consistori es recorda a la població que “és necessari que es prengui consciència de la importància de tenir els carrers el més nets possible”.

“Es destinen molts recursos per mantenir el municipi net, però és la ciutadania la que ha de tenir cura de no embrutar. Cal deixar les bosses de les escombraries dins dels contenidors i no al terra, fer un bon ús de les papereres i recollir els excrements dels animals”, s’apunta des de l’Ajuntament.

El Consistori manté converses amb Sersa, l’empresa que té la concessió de la recollida de residus sòlids urbans i de la neteja viària, per millorar el servei. En aquest sentit, s’han fet modificacions en els plans de neteja viària per tal d’optimitzar els recursos. També es fa un seguiment diari del servei i es demanen actuacions concretes quan es detecten zones amb molta brutícia. “Però totes les mesures que s’apliquin seran poques, si no es compta amb la conscienciació i la implicació de la ciutadania”, diuen des del Consistori.

Properament, es portarà a terme una enquesta a peu de carrer per conèixer de primera mà quina és l’opinió dels veïns sobre la problemàtica que representa l’incivisme. Amb aquest estudi, es pretén tenir informació per poder dissenyar accions que ajudin a millorar la convivència.

El Consistori recorda que està en vigor l’Ordenança de convivència i civisme, que regula diversos aspectes i que estableix sancions per als infractors.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.