L’alcalde de Granollers rep més de 22.600 peticions perquè eviti el desnonament d’una anciana

Ana Vilanova, l’anciana de 88 anys a la que una sentència judicial pot deixar al carrer per no pagar 106 euros corresponents a la taxa d’escombraries, pot estar contenta de la reacció que el seu cas ha despertat entre la ciutadania. La dona, que ha viscut de lloguer durant 53 anys en el pis del qual podria ser desnonada, ha rebut el suport popular mitjançant una campanya de recollida de signatures, endegada amb l’objectiu de demanar a l’Ajuntament que intervingui en el cas. La iniciativa ha aconseguit reunir més de 22.500 firmes.

CAMPANYA CIUTADANA

Amb el títul “No deixi aquesta anciana sense llar”, la campanya iniciada a través de la plataforma HazteOir.org, s’ha adreçat directament a l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral. L’escrit de presentació és prou contundent: Li escric a propòsit d’Ana Vilanova, l’anciana veïna de la seva ciutat desallotjada de la seva casa per no pagar una taxa d’escombraries.

Sé que l’Ajuntament no és culpable d’aquesta situació. Però també sé que l’obligació dels consistoris és vetllar pels veïns i en aquest cas, aquesta anciana és víctima de circumstàncies que la poden conduir a la mendicitat si no ho remeien els recursos socials del consistori que vostè presideix.

No podem deixar al carrer a una persona major per alguna cosa que, a sobre, ni tan sols venia estipulat en el seu contracte d’arrendament.

Quan vostè va ser nomenat alcalde va assumir el compromís de vetllar pels drets de tots els ciutadans. Per això, i perquè és un deure cívic, li insto a emprendre totes les accions necessàries per evitar que aquesta anciana acabi al carrer”.

LA RESPOSTA DE L’ALCALDE I LA REGIDORA DE SERVEIS SOCIALS

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha confirmat a Hazteoir.org que l’Ajuntament està intervenint per evitar que Ana Vilanova es quedi al carrer: “Hem activat tots els mecanismes perquè serveis socials estigui a la seva disposició en el que faci mancada. Estem en contacte amb ella i estem en la via d’estar al seu costat en qualsevol circumstància que pugui ocórrer. Aquesta senyora no va a quedar desemparada, aquesta és la resposta contundent”.

Per la seva banda, la tinent d’alcalde i regidora de Salut Pública Consum i Serveis Socials i Gent Gran i Igualtat de Gènere de l’Ajuntament de Granollers, María del Mar Sánchez, s’ha compromès en aquests termes: “Estem al seu costat, acompanyant-la, en tot el procés. M’he posat en contacte personalment amb el Col·legi d’Advocats per adjudicar-li un advocat d’ofici per portar aquest tema fins al final. Estem en el procés de no abandonar a aquesta persona”.

La dona ja ha pagat els 106 euros. Però l’ordre de desnonar-la segueix endavant.

4 Responses to L’alcalde de Granollers rep més de 22.600 peticions perquè eviti el desnonament d’una anciana

  1. José Blanco 27/01/2016 at 13:57

    Ahora entiendo la razón de que el Ayuntamiento haya intervenido en este caso y no en todos los demás… Me parece increíble que se muevan por la presión popular… Políticos!!!

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *