Un polític tuiter pot resultar una bona font d’informació per a periodistes i ciutadans. El problema és quan aquest fa servir la popular xarxa de missatges durant una sessió plenària per promocionar la seva gestió. Aquest és el cas de l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé (CiU).

El convergent aprofita les intervencions d’altres regidors de l’equip de govern i de l’oposició, o del públic en general en el torn de precs i preguntes, per estar més pendent del mòbil que del que es diu a la sala de plens. No són poques les vegades que qui té l’ús de la paraula en un moment determinat atura abruptament el seu discurs fins a recuperar l’atenció de l’alcalde, i aquest, davant el sobtat silenci creat a la sala, aixeca el cap mig sorprés i convida la persona a continuar parlant amb un concís: “L’escolto, l’escolto”.

1El ple d’aquest dijous, on es van tractar temes tan importants i transcendents com els pressupostos de l’any vinent i el pla econòmic i financer per als exercicis de 2015 i 2016, no va ser una excepció. Francesc Colomé va passar bona part del temps manipulant el seu mòbil, en especial quan els portaveus de l’oposició van exposar els seus arguments. I no va dubtar a entrar en el seu compte de Twitter (@franCOLOME) per mantenir informats del resultat de la votació als seus 384 seguidors, retuitejant dos tuits redactats allà mateix per la responsable de comunicació municipal, Munsa Viure, i publicats al compte de l’Ajuntament (@lesfranqueses).

2A les 21.05, Francesc Colomé va retuitejar “L’Ajuntament de #lesfranqueses aprova els #pressupostos més socials de la història del municipi”; i cint minuts més tard, a les 21.25, “La prioritat del govern municipal és la ciutadania. Per això, als #pressupostos del 2015 s’aposta per les polítiques socials i l’ocupació”. El segon dels missatges, a més, va ser propagat pel regidor d’Esports, José Ramírez (CiU), des del seu compte oficial (@jraecija) als seus respectius 288 seguidors.

La sessió plenària va finalitzar passades les 22.15 hores, i aleshores un mínim de 672 persones ja coneixien la interpretació interessada que dos membres de l’equip de govern feien del pressupost municipal del 2015.

5 Responses

  1. Miguel Rodríguez

    Increíble, lamentable, patético, pésimo… ¿Y cuánto cobra este señor, que parece que por su sueldo no merezca la pena estar atento en el pleno?

    Respon
  2. TOR69

    Es normal su actitud, tiene el respaldo de su equipo de gobierno fiel, sea lo que sea que se vote, y viene todo masticado previamente. Lo que digan los demás le importa bien poco, vergonzoso.

    Respon

Leave a Reply

Your email address will not be published.