L’alcalde de Vallromanes, i conseller comarcal del grup d’ERC, David Ricart, és el nou president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, amb el recolzament dels grups de CiU i ERC.

David Ricart durant el seu parlament. (Fotos: Consell Comarcal)

David Ricart durant el seu parlament. (Fotos: Consell Comarcal)

El republicà David Ricart és alcalde de l’Ajuntament de Vallromanes des del desembre de 2013, Ajuntament al que està vinculat des de l’any 2012 en que va ocupar la regidoria d’Hisenda, Urbanisme i Comunicació i Participació Ciutadana. Anteriorment també va ser regidor de Participació ciutadana i Joventut a l’Ajuntament de Montcada i Reixac i Coordinador Territorial a Barcelona de la Secretaria de Joventut de la Generalitat.

El nou president del Consell Comarcal, de 49 anys, ja havia estat vinculat al Consell Comarcal ocupant la responsabilitat de conseller de Joventut durant el sisè mandat.

En ple de constitució del vuitè mandat del Consell Comarcal s’han presentat dues propostes per presidir la institució: la de José Orive Vélez (fins ara president) presentada pel Grup comarcal del PSC- Candidatura de Progrés i la del republicà David Ricart presentada per el Grup comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Imatge de família dels consellers comarcals.

Imatge de família dels consellers comarcals.

Fet l’escrutini, David Ricart ha estat escollit president amb 16 vots. El nou president del Consell Comarcal ha volgut agrair el suport rebut i destacar, en les seves primeres paraules, alguns dels reptes i prioritats del mandat. Insistint en la voluntat de diàleg i consens, ha dit “el Consell Comarcal no pot viure al marge del procés que viu el nostre país” i ha afegit que “el nou Govern del Consell Comarcal es posa a disposició del Parlament, del President i del Govern de la Generalitat que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre”.

Ricart també ha fet referència als reptes a assolir i objectius de treball: “Hi ha massa persones que ho passen malament, que no s’en surten”, i en referència a això ha destacat que “el Govern comarcal treballarà amb la determinació i el compromís que es necessita per capgirar una situació econòmica i social molt complicada”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.