Pamela Isús. (Foto: Ajuntament)

Pamela Isús. (Foto: Ajuntament)

L’alcaldessa de Sant Pere de Vilamajor, Pamela Isús Saurí, ha estat nomenada membre del Comitè Executiu de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), en substitució de l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé.

El passat dimarts 5 d’abril de 2016 es va reunir el Comitè Executiu a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal d’Olot on hi va assistir Pamela Isús per primera vegada com a membre del Comitè. En la reunió hi van participar una trentena d’alcaldes de tot Catalunya i es va aprovar una moció contra l’acord entre la Unió Europea i Turquia per enviar a aquest país els refugiats sirians que han arribat a Europa.

Tal com informa l’ACM, la moció ha estat consensuada pel Fons Català de Desenvolupament Local, l’ACM i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i rebutja l’acord per no respectar el Dret internacional i no respectar els drets humans. Entre d’altres aspectes, el text reclama el bloqueig d’aquest acord per part del Govern en funcions i que s’assumeixin les quotes de refugiats que li pertoca. Segons el president de l’ACM, Miquel Buch, en relació als refugiats que arriben a Europa fugint de Síria “volem anar plegats amb la Generalitat i oferir casa nostra a totes aquestes persones que surten de l’horror i la guerra, i als quals tractem gairebé com a presoners”.

La moció també demana que es desplegui el Pla de Protecció Internacional a Catalunya per garantir una arribada de qualitat, i reivindica el paper dels municipis per treballar a favor de l’acollida, conjuntament amb entitats i organismes.

El document aprovat també s’ha fet arribar a tots els ajuntaments adherits a l’ACM perquè, si ho consideren oportú, puguin aprovar-lo als seus respectius plens municipals.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.