atur desembre 2015

Gràfica de l’atur per municipis. Per ampliar la imatge cliqueu a sobre. (Font: UGT)

El mes de desembre, l’atur se situa en 28.913 persones, 541  menys que el mes anterior. Aquesta xifra representa un descens d’un 1.84% respecte del novembre, i d’un 11,98% respecte del mateix període de l’any anterior, amb 3.934 persones menys en situació de desocupació.

Catalunya ha tancat l’any 2015 amb un total de 515.668 persones desocupades al mes de desembre, registrades a les Oficines de Treball del SOC, xifra que representa una reducció d’un 1,15% respecte al mes anterior (5.992 persones menys), i una reducció interanual d’un 10,47%, és a dir, 60.280 persones desocupades menys que el mes de desembre de l’any 2014.

UN ANY PER OBLIDAR, SEGONS LA UGT

Malgrat el descens de l’atur d’aquest mes de desembre, la UGT de Catalunya no pot valorar positivament les dades. Segons el sindicat, el 2015 ha estat un any d’increment de la pobresa, de les desigualtats socials i de la precarització del mercat de treball”.

El sindicat considera que l’any ha finalitzat amb més temporalitat, contractes més curts i més parcialitat; amb salaris més baixos i amb una població treballadora més pobre. Per una altra banda, les persones en situació d’atur contemplen com s’incrementa el temps que tarden en trobar una nova feina, com es redueix el nombre de persones que tenen dret a cobrar alguna prestació per desocupació i de com s’ha reduït la quantia d’aquesta”, diuen des de la UGT.

El sindict afegeix: “Ha estat un any amb menys protecció social, menys sanitat i educació pública, menys ajudes a la dependència, pitjors pensions, pitjor cobertura per desocupació i unes condicions laborals més precàries. L’any 2015 ha estat un any per oblidar”.

 

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.