L’arranjament del camí fluvial del Congost s’iniciarà abans de juliol

El president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Josep Orive; el president del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, Sergi Mingote; l’alcalde de Figaró Montmany, Lluc V. Pelàez, i l’alcaldessa de La Garriga, Meritxell Budó, han ratificat el conveni per a la recuperació del camí fluvial del riu Congost entre ambdós municipis.

Gual de la Pessola.

Gual de la Pessola. (Foto: Consorci Defensa riu Besòs)

L’objectiu d’aquest document és millorar la connectivitat d’un tram de 3,38 Km situat a la part nord del terme municipal de La Garriga i el Figaró-Montmany. L’actuació, que té un pressupost de 111.000 euros, millorarà la plataforma per incrementar la seguretat dels usuaris, i solucionarà el pas al gual de la Pessola. Les obres s’iniciaran abans del pròxim 1 de juliol.

Sergi Mingote ha explicat que “és un projecte en el qual fa temps que estem treballant i, avui, finalment ja és una realitat gràcies a la voluntat política de tots”. En aquesta mateixa línia, s’ha expressat Josep Orive, qui ha valorat positivament “el treball conjunt de les diferents administracions per tirar endavant el projecte” i ha precisat que “aquest és el camí que hem de seguir”.

Per a Lluc V. Pelàez, l’actuació “era una necessitat”, donat que “actualment, La Garriga i el Figaró només es comuniquen per la C-17, amb aquesta nova via que ens ofereix el Congost, els ciclistes i d’altres usuaris tindran una alternativa més segura i en un entorn natural”.

Per últim, Meritxell Budó ha destacat l’elevat ús que fa la ciutadania de tram ja recuperat del camí fluvial del Congost a La Garriga. “Amb aquesta millora, oferirem un nou espai i noves alternatives d’ús als ciutadans”, ha afegit.

El camí fluvial del Congost té 37,8 Km de longitud i ofereix paratges tan importants ecològicament com el meandre de Can Gallicant, punt d’unió entre el PEIN del Montseny i el dels Cingles del Bertí.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *