L’Ascensió de Granollers tindrà uns 170 expositors

Del 14 al 17 de maig el Parc Firal de Granollers acull la Fira de l’Ascensió. La 65a. edició arriba amb novetats que milloren el passeig i fan més acollidora la visita a tot l’entorn. Destaquen sectors ja tradicionals, com l’agricultura, la ramaderia, l’automoció, la indústria, l’alimentació, el turisme i les carpes del Jugar x Jugar. I s’hi incorporen nous àmbits com l’espai d’emprenedoria amb persones de la ciutat que mostraran els seus projectes, amb la participació de l’entitat Empenta Granollers. Enguany la comarca de la Segarra i la Diputació de Terol fan parada a Granollers per mostrar els seus productes i paisatges. Oferta turística i també la Mostra Gastronòmica que arriba a l’onzena edició, amb la participació de 9 restaurants.

Uns 170 expositors participen a la 65a. edició de la Fira de l’Ascensió, 13 estands a la Mostra Gastronòmica i 26 expositors a Jugar x Jugar. Aquestes són les xifres d’una fira que any rere any planteja nous reptes. Una fira que conviu amb la tradició i que també incorpora novetats. En un dels espais més visitats, la carpa agrícola i ramadera, s’hi faran conferències i jornades de cunicultura, a més de tastets i degustacions, i exposicions d’animals de corral i de granja: vaques, garrins, ovelles, cabres…

Com en les darreres edicions, l’automoció té una presència destacada, amb una ocupació de més de 2.500 metres quadrats.  Amb la col·laboració de l’UEI Cerclem s’ha assolit una àmplia representació de vehicles nous a la fira. Hi seran presents els principals concessionaris de la ciutat amb més de 70 vehicles exposats. També hi haurà la Unió d’Empresaris d’Automoció de Catalunya (UEAC) i el Gremi d’Empresaris del Caravaning de Catalunya GREMCAR. La Fira disposa d’una una app pròpia i la carpa multisectorial oferirà el servei de connexió wi-fi.

JUGAR X JUGAR

Fer conèixer els millors jocs de sempre i també els actuals. Aquest és l’objectiu del sector Jugar x Jugar, que ocupa dues carpes i 600 metres quadrats. Amb el suport dels voluntaris i les voluntàries de l’associació benèfica Ayudar Jugando, els visitants tindran l’oportunitat de jugar i passar-ho bé. Com a novetat, enguany hi haurà jocs a l’aire lliure a càrrec de l’empresa vallesa Ludoteca Mòbil La Xarranca,  especialitzada en la dinamització de grans espais mitjançant jocs dissenyats per ells mateixos.

Al Racó dels Autors hi haurà una quinzena d’autors de jocs, des dels més veterans fins als més novells. I com cada any, visiten la fira creadors de jocs europeus, enguany l’alemany Friedemann Friese i el català Pak Gallego.  Actuacions, demostracions, jocs per a públic de totes les edats i el VIII Concurs Ciutat de Granollers de Creació de Jocs, al qual s’han presentat un total de 106 creacions.

BUS GRATUÏT

Desplaçar-se fins al Parc Firal serà molt fàcil: com cada any circularan busos gratuïts per tal que tothom pugui arribar-hi de manera  àgil i ràpida. Cada 10 minuts i amb sortida des de la plaça de la Constitució, un bus circularà i farà parada  als Instituts, plaça de les Hortes, Primer de Maig, piscines municipals i passeig Fluvial cantonada carrer del Camp de les Moreres.

El bus de la Fira funcionarà divendres 15, dissabte 16 i diumenge 17 de maig, entre les 17 h i les 21 h.

HORARIS DE LA FIRA

Dijous, de 17 h a 21 h

Divendres, dissabte i diumenge, de 10 h a 21 h

HORARIS DE LA MOSTRA GASTRONÒMICA

Dijous, de 19 h a 23.30 h

Divendres i dissabte, de 13 h a 16 h i de 20 h a 23.30 h

Diumenge, de 13 h a 16 h

BM GRANOLLERS-FC BARCELONA, EL 16 DE MAIG

Durant el dies de l’Ascensió hi ha un seguit d’activitats esportives, entre les quals destaca el partit de la Lliga ASOBAL que disputaran el BM Granollers i el FC Barcelona el dissabte 16 de maig a les 18.15 h al Palau d’Esports de Granollers. El mateix dia, però a les 10 del matí, es farà la 2a Cursa de l’Ascensió Crack Sport Club. La prova comptarà amb categoria masculina i amb categoria femenina i tindrà 2 recorreguts diferents, un de 5 Km i un de 10 Km.

En el marc de la programació Granollers Ciutat del Bàsquet Català 2015, se celebrarà la 1a Trobada de Bàsquet Escolar. Organitzada pel Club de Bàsquet Granollers i l’AEE Escola Pia Granollers, amb la col·laboració de l’Ajuntament i de la Fundació del Bàsquet Català, la trobada serà un esdeveniment esportiu que reunirà nens i nenes de 3r a 6è de primària de les escoles de Granollers.

Enguany s’arriba a la 7a edició del Torneig de Futbol Benjamí Fira i Festes de l’Ascensió organitzat per AITEVO. La competició es disputarà del 15 al 17 de maig. I d’altra banda, el dissabte 31 de maig s’arriba a la 20a edició del Trofeu Fira i Festes de l’Ascensió Ciutat de Granollers que organitza el Club de Tir de Precisió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *