L’Associació Hàbitats comença la millora del segon tram del Congost

L’Associació Hàbitats començarà una nova etapa d’obres al riu Congost a partir de la tercera setmana de febrer, segons la previsió del projecte, al tram que transcorre per Canovelles en el marge dret del riu, i les Franqueses i Granollers en la riba esquerra.

congost 2El 13 de gener es va realitzar una visita tècnica al tram en qüestió conjuntament amb l’empresa de bioenginyeria Aprèn Serveis Ambientals en què es van concretar les actuacions a executar-hi. Durant el mes de febrer es realitzaran les neteges amb maquinària, l’eliminació de rizomes de canya americana i la neteja de residus. Al mes de març està previst fer les plantacions i al mes de maig s’actuarà sobre les altres espècies invasores. El projecte incidirà amb força sobre la presència de deixalles, ja que aquest tram del riu Congost segueix patint-ne l’impacte.

Per altra banda, la primera activitat de voluntariat serà dissabte 21 de març. L’objectiu d’aquest voluntariat és restaurar aquest tram del Congost amb algunes de les següents tasques, en funció de les necessitats de l’espai en aquell moment::

  • Neteja de deixalles
  • Protecció d’exemplars de freixe, quan crescut de forma natural
  • Plantació d’helòfits a la riera de Carbonell
  • Plantació d’estaques vives

Qualsevol ciutadà o ciutadana que vulgui participar a les activitats i accions voluntàries de la restauració pot informar-se del calendari del projecte al web de l’Associació Hàbitats: www.associaciohabitats.cat

Durant el mateix mes de març també es preveu fer una visita a les obres amb tècnics d’altres entitats de custòdia fluvial per tal d’intercanviar experiències en restauracions fluvials i participació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *