Oriol Broggi i La Perla 29 encaren el seu primer Lorca: Bodas de sangre, una obra centrada en la poètica de l’autor, que ressalta les paraules i les sensacions de l’univers lorcanià, així com el paisatge andalús. Tot, vestit amb composicions musicals de Joan Garriga, que prenen un protagonisme especial en l’espectacle i reforcen la musicalitat i el ritme de la poesia.

Nora Navas i Clara Segura acaparen el pes de l’escena en aquest particular muntatge on apareixeran cavalls i es recitaran les paraules de Lorca en un seguit d’escenes on actors, actrius, personatges i músiques s’entrellacen per donar vida a la núvia, el nuvi, Leonardo, la mare i la multiplicitat d’intervencions del text original.

A l’escenari domina l’elegància de l’espai diàfan, del públic a quatre bandes, la il·luminació càlida de les terres andaluses i també freda de la nit de lluna plena. Pocs elements i ben característics. Vestuari sobri, negre de dol excepte la mantellina blanca de la núvia. Un muntatge magnífic, estèticament cuidat, que parla de la passió irrefrenable en una societat tancada i ritualista on hi ha poc o cap espai per a la llibertat individual.

FITXA ARTÍSTICA

Obra de Federico García Lorca
Direcció: Oriol Broggi
Creació musical: Joan Garriga
Interpretació: Ivan Benet, Anna Castells, Nora Navas, Pau Roca, Clara Segura i Montse Vellvehí
Músics: Joan Garriga, Marià Roch i Marc Serra

Producció de La Perla 29 en col·laboració amb el Grec Festival de Barcelona

  • Divendres 9 març, a les 21:00h.

Leave a Reply

Your email address will not be published.