L’Auditori de Granollers, equipament pilot per a la creació d’un distintiu de qualitat ambiental

Dijous 30 d’abril el Director General de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas, i la Directora General de Qualitat Ambiental, Assumpta Ferran, van presentar al Gran Teatre del Liceu la creació d’un distintiu de qualitat ambiental per a equipaments escènics i la participació de vuit equipaments, entre els quals es troba el Teatre Auditori de Granollers, que faran de centres pilot on poder implementar aquesta ecoetiqueta. La prova consistirà en la comprovació del compliment per part d’aquests equipaments dels criteris necessaris per obtenir el Distintiu.

Jordi Sellas, director general de Creació i Empreses Culturals; Assumpta Farran, directora general de Qualitat Ambiental; i Xavier Sagrera, director tècnic del Liceu.

Jordi Sellas, director general de Creació i Empreses Culturals; Assumpta Farran, directora general de Qualitat Ambiental; i Xavier Sagrera, director tècnic del Liceu.

L’ecoetiqueta és un sistema voluntari de qualificació ambiental que identifica i certifica de manera oficial que el producte o servei que la llueix té una afectació menor sobre el medi ambient i que compleix criteris ambientals estrictes establerts prèviament. En el cas d’aquesta nova categoria, té com a principal finalitat promoure i reconèixer l’ecoeficiència i la sostenibilitat en la planificació, projecció i gestió dels equipaments culturals.

El Teatre Nacional de Catalunya el Mercat de les Flors, el Gran Teatre del Liceu, l’Arts Santa Mònica, el Teatre‐Auditori de Sant Cugat, el Teatre Auditori de Granollers, La Panera de Lleida, i el Teatre de Lloret participaran en la prova pilot per iniciar la implementació d’aquesta ecoetiqueta.

A banda de la creació del Distintiu de garantia de qualitat ambiental, el Departament de Cultura i el de Territori i Sostenibilitat han col∙laborat, a més, en la creació d’un Manual de bones pràctiques ambientals. Una guia de recomanacions que permeten assolir una gestió adequada i estructurada al voltant de l’estalvi energètic, l’eficiència i la sostenibilitat ambiental.

Els criteris ambientals establerts s’estructuren en nou apartats, amb criteris d’obligat compliment i criteris opcionals: estalvi i eficiència energètica, estalvi d’aigua, gestió de residus, compres, mobilitat, ús eficient d’espais, qualificacions ambientals, sorolls i vibracions i informació i educació ambiental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *