L'obra arriba a Granollers el 2 d'octubre.

L’obra arriba a Granollers el 2 d’octubre.

L’escola és el reflex de la societat i de la seva ideologia dominant, una ideologia que, a l’Espanya de la postguerra, va decidir posar al dia el més profund patriarcat medieval i portar-lo a les seves últimes conseqüències.

El Florido Pensil. Nenes explica la història del dia a dia de cinc joves sotmeses precisament a aquesta absurda brutalitat del sistema educatiu de la postguerra espanyola. Una època en què la dona estava destinada exclusivament al matrimoni i les labors domèstiques. Un moment en que elles, primer com a alumnes i després com a dones, van ser injustament empresonades ideològicament i moralment.

El 20è aniversari de la comèdia teatral sobre les escoles franquistes, El Florido Pensil, ha motivat a Fernando Bernués, membre fundador de Tanttaka Teatroa, a dirigir aquesta adaptació de Kike Díaz i Guillem-Jordi Graells. Una versió femenina d’una obra que, l’any 1996, va servir per passar pàgina al trist paper que va jugar l’educació franquista i que torna ara als escenaris catalans per recordar-nos que encara queda molt camí per recórrer en matèria d’igualtat entre homes i dones.

Diumenge 2 d’octubre, a les 19h.

FITXA ARTÍSTICA

Autor: Andrés Sopeña
Adaptació teatral: Kike Díaz de Rada
Versió catalana: Guillem-Jordi Graells
Direcció: Fernando Bernués i Mireia Gabilondo
Interpretació: Roser Batalla, Lloll Bertran, Victòria Pagès, Mireia Portas i Isabel Rocatti

Leave a Reply

Your email address will not be published.