Lucia di Lammermoor és avui en dia l’òpera més coneguda d’entre la nombrosa producció de Gaetano Donizzetti. Un drama tràgic, ambientat en les terres baixes d’Escòcia i dividit en tres actes, basat en la novel·la de The Bride of Lammermoor de Walter Scott, amb text de Salvatore Cammarano.

L’òpera, estrenada a Nàpols l’any 1835, ens apropa a la història d’amor de Lucia i Edgardo, de famílies rivals. Enrico, pèrfid germà de Lucia, aconsegueix per força que la noia es casi amb Lord Arturo, segellant així una important aliança política. Edgardo, però, irromp irat en plena cerimònia nupcial per maleir a Lucia i denunciar-la com a infidel,  aquesta embogeix i acaba tacant-se les mans de sang, en una de les escenes més passionals i dramàtiques de la història operística.

Lucia i Edgardo s’han convertit en els prototips de soprano i tenor. La primera pel seu virtuosisme, fragilitat i bogeria i el segon pel seu heroisme desesperat i condemnat al fracàs. Dos papers que fan d’aquesta obra el paradigma del melodrama romàntic operístic.

FITXA ARTÍSTICA

Director d’orquestra i del cor Daniel Gil de Tejada

Director d’escena Pau Monterde

Repartiment

Miss Lucia:  Saioa Hernández:

Sir Edgardo di Ravenswood : Albert Casals

Lord Enrico Ashton: Ismael Pons

Lord Arturo Bucklaw: Marc Sala

Raimondo Bidebent: Xavier Aguilar

Alisa: Mercedes Gancedo

Normanno:Carles Ortiz

Producció: Associació Amics de l’Òpera de Sabadell

 

DURACIÓ DE L’ESPECTACLE

Dissabte 8 de novembre, a les 21:00h.
Durada aproximada: 3 hores (entreacte inclòs)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.