Les giragonses dins les relacions amoroses s’aborden en Els veïns de dalt a partir d’un sopar obligat entre una parella (Àgata Roca i Pere Arquillué) que no passa pel seu millor moment i els veïns de dalt (Carme Pla i Jordi Rico), una parella encantadora i agradable. Durant el sopar, la parella amfitriona no por evitar declarar-se la guerra en públic amb els veïns, aquells que no tenen cura ni pudor amb els seus esbufecs i gemecs fora d’hora.

Elsveïnsdedalt-2afuncioAquesta comèdia és la primera incursió de Cesc Gay en el teatre, tot i que l’autor i realitzador porta més 20 anys explorant la quotidianitat més íntima en el cinema, amb pel·lícules com A la ciutat i Una pistola en cada mano. Els veïns de dalt és una comèdia fresca, tallant i d’una precisió en les rèpliques que treu l’alè i et provoca perplexitat i riures incontrolables. Una obra de gent normal enxampada enmig d’un dia menys normal que de costum.

L’arrencada de l’obra, confessa l’autor i director, la va viure ell mateix amb uns antics veïns molt fogosos que pertorbaven la pau familiar amb els seus gemecs i esbufecs. Els veïns ja no viuen amb ell però van servir de font d’inspiració a l’autor per cuinar aquesta comèdia mordaç que, ell mateix, va intuir més apropiada per al teatre que per al cinema.

Ds. 20 febr., a les 18:00 / Ds. 20 febr., a les 21:00

FITXA ARTÍSTICA

Autoria i direcció: Cesc Gay
Interpretació: Pere Arquillué, Àgata Roca, Carme Pla i Jordi Rico

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.