D'esquerra a dreta: Oriol Bassa, tècnic de Medi Ambient; Josep Sagarra, regidor de Medi Ambient; David Ricart, l'alcalde, i Pep Salsetes, gastrònom. (Foto: Ajuntament)

D’esquerra a dreta: Oriol Bassa, tècnic de Medi Ambient; Josep Sagarra, regidor de Medi Ambient; David Ricart, l’alcalde, i Pep Salsetes, gastrònom. (Foto: Ajuntament)

Aquest cap de setmana, el 23 i el 24 d’abril, la plaça de l’Església es convertirà en el centre neuràlgic de la 3a edició de l’Ecofira de Vallromanes, la fira ecològica i sostenible del municipi. Aquest any, com a novetat, el certamen s’allarga fins al diumenge al migdia.

La fira comptarà amb la visita del vicepresident primer de la Diputació, Dionís Guiteras, i oferirà, entre altres, un mercat d’alimentació amb certificació ecològica, passejades amb carro, un mercat d’intercanvi, activitats amb els gegants de Vallromanes i els Valltocats, un taller amb els Xics de Granollers i tastets de cuina de la mà del gastrònom vallesà Pep Salsetes, que convertirà les roses de Sant Jordi en una deliciosa confitura.

La 3a Ecofira de Vallromanes arrencarà el dissabte 23 d’abril a les 9 h amb una visita guiada als horts ecològics i el lliurament de les parcel·les municipals a l’Associació Arrel Verda. A les 11 h, el mercat d’alimentació obrirà portes amb una quarantena de parades amb productes agroalimentaris, de proximitat i amb sistemes de producció i funcionament sostenibles.

ACTIVITATS

En el marc de l’Ecofira, se celebraran diferents activitats lúdiques com  una demostració de figures tallades amb motoserra, tallers de ceràmica i licors, conta-contes, una mostra de coloms de varietats tradicionals, un mercat d’intercanvi de productes, serveis i temps a càrrec d’Arrel Verda, passejades en carro, un ecoparc infantil, ballada amb els gegants de Vallromanes, batucada amb els Valltocats, una botifarrada organitzada pels pares de 6è de l’escola Els Tres Pins  i un taller casteller amb els Xics de Granollers. El cuiner i gastrònom vallesà Pep Salsetes conduirà el taller i tast No llencis la rosa de Sant Jordi. Cuina-la! i Una altra visió de la mel de Vallromanes: l’agredolç medieval.

L’Ecofira de Vallromanes va néixer fa tres anys amb la voluntat d’aglutinar participants de diferents àmbits que estiguessin vinculats amb el medi ambient, l’activitat agrària i l’entorn natural per apropar al públic tota mena de productes i serveis sostenibles i ecològics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.