L’empresa granollerina Cristales Curvados, SA, (Cricursa) ha estat guardonada a la 29a edició dels Premis Pimes, que s’ha celebrat aquest dilluns, 20 de juny, a la sala oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Un miler de persones del món econòmic, empresarial i polític d’arreu de Catalunya s’han donat cita per reconèixer les millors iniciatives empresarials, en un acte que ha comptat amb la presència de Carles Puigdemont, president de la Generalitat; Josep González, president de Pimec; i Vicenç Paituví, president de Pimec Vallès Oriental, entre d’altres personalitats.

Josep Gonzalez, Ferran Figuerola i Carles Puigdemont. (Foto: Pimec)

Josep Gonzalez, Ferran Figuerola i Carles Puigdemont. (Foto: Pimec)

Cricursa, empresa familiar creada fa més de 80 anys, és una referència internacional en el sector de fabricació de vidres corbats i vidres laminats. Tres generacions s’han implicat i han fet líder a la companyia de Granollers. La seva aposta pel valor afegit davant la crisi econòmica, invertint i apostant per la globalització han fet al Jurat decidir-se per Cristales Curvados com a pime més competitiva, en la categoria de Mitjana Empresa.

Vicenç Paituví, president de Pimec Vallès Oriental, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que una empresa de la comarca hagi rebut aquest guardó, ja que “és important que es reconegui el teixit empresarial del Vallès Oriental, un dels motors del creixement econòmic del país”.

De la seva banda, el president de Pimec, Josep González, durant el seu parlament, ha volgut fer referència a la bona marxa de l’economia “malgrat les grans incerteses electorals i la manca de capacitat per arribar a acords”, tot destacant el “bon nivell d’inversions”. Josep González ha demanat “un govern sòlid, que faci reformes i que transmeti confiança als ciutadans i als inversors”.

L’acte ha estat clausurat pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, qui ha deixat palès que “les pimes són l’ànima de l’economia catalana” ja que, no només “generen activitat econòmica i llocs de treball de qualitat, sinó que també donen a l’economia el rostre humà que a vegades, tristament, perd quan les empreses es fan grans i perden la seva referència”.

ELS PREMIATS DE LA NIT

En la gala d’enguany també s’ha premiat a El Nacional i El Confidencial (Premi al Millor Treball Periodístic en temes empresarials); el Gremi de Restauració de Barcelona (Reconeixement en el Comerç); Ultramagic (Premi a la Diplomàcia Empresarial Catalana); Gremi d’Ascensors de Catalunya (Col·laboració Empresa-Formació Professional); Manufactures Arpe (Premi Fundació Pimec als Valors d’empresa); Mútuacat (Premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial); Ca L’Arpellot, del Grup Llobet (Premi al Comerç més competitiu); Caviaroli (Premi a la Microempresa més competitiva); Mexacover (Premi a la Petita Empresa més competitiva). Com a novetat, aquest any també s’ha atorgat la medalla al reconeixement empresarial, que ha estat per a Cèsar Molins, director general d’AMES.

Els Premis Pimes continuen apostant per la solidaritat amb els empresaris i empresàries i les persones autònomes que han patit la crisi. Un any més, Pimec destinarà la quota íntegra del sopar que abonen els assistents al programa emppersona de la Fundació Pimec, que ajuda i atorga una segona oportunitat a l’empresariat que afronta serioses dificultats en el seu negoci o que s’ha quedat sense activitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.