Imatge del ple. (Foto: Ajuntament)

Imatge del ple. (Foto: Ajuntament)

L’alcalde de Santa Eulàlia de Ronçana, Francesc Bonet, va anunciar en el ple ordinari celebrat dijous passat que l’Ajuntament no renovarà el contracte amb l’empresa de recollida d’escombraries Urbaser S.A., que finalitza el proper 26 de gener. L’empresa pública Savosa, que pertany al Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, serà l’encarregada de gestionar el servei a partir d’aquesta data.

Segons han informat des de l’Ajuntament, un dels avantatges de Savosa, és que no té benefici empresarial i que està exempta d’IVA. Els primers càlculs determinen, segons les mateixes fonts, que Santa Eulàlia de Ronçana s’estalviarà aproximadament uns 50.000 euros anuals dels 310.000 que actualment s’estan pagant a Urbaser. A més a més, l’acord amb la nova adjudicatària permetrà al Consistori modificar el tipus de contracte un cop es dugui a terme el referèndum entre els ciutadans per determinar el tipus de sistema de recollida d’escombraries que es vol implantar al municipi.

En els propers sis mesos, l’Ajuntament negociarà els detalls del traspàs entre ambdues empreses. Encara en òrbita mediambiental, Bonet també va anunciar que a partir de l’1 d’agost es llogarà una màquina escombradora que donarà servei a tot el poble.

Leave a Reply

Your email address will not be published.