Les escoles de Mollet, pioneres en emprenedoria

Un total de 250 alumnes i el professorat de quatre escoles de Mollet del Vallès han participat en l’acte de lliurament dels Codis d’Identificació Fiscal (CIF) que acredita les cooperatives que han creat en el marc de la 4ª edició del programa Cultura Emprenedora a les Escoles. Es tracta d’un programa, del que Mollet n’és pionera, impulsat per la Diputació de Barcelona i el mateix Ajuntament a través de l’Empresa Municipal per a la Formació Ocupacional i l’Ocupació (EMFO).

CIF Escoles 3Amb els programes Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació de Barcelona, i Aprendre a Emprendre, promogut per l’Ajuntament de Mollet del Vallès a través d’EMFO, per 4rt any consecutiu se segueix fomentant la transmissió dels valors de l’emprenedoria als alumnes de les escoles de Mollet del Vallès.

En aquesta edició hi han participat 250 alumnes de 5è de primària de les escoles del CEIP Montseny, el Col·legi Lestonnac, l’Escola Sant Gervasi i l’Escola del Bosc que en total han creat set cooperatives.

Durant l’acte de lliurament del CIF, el regidor d’Educació i Ocupació, Raúl Broto, s’ha dirigit als joves emprenedors recordant-los que “tot i que és molt important que conegueu aquest model i que l’acabeu fent realitat d’aquí uns anys, per exemple, creant una empresa, no oblideu que per tenir bones idees cal seguir estudiant força i fer tot el possible per treure bones notes”.

Broto també ha volgut ressaltar el valor de les cooperatives “ja que es tracta del tipus d’empresa més democràtica que hi ha i, això, també us ha servit per practicar un dels principals valors de la democràcia perquè heu hagut de dialogar i posar-vos d’acord”.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és impulsar la cultura emprenedora mitjançant la creació de cooperatives escolars i transmetre als alumnes valors com ara l’esforç, l’autonomia i la responsabilitat així com la capacitat de presa de decisions i aprenentatge d’errors.

Mollet del Vallès es pioner en aplicar aquest projecte des que l’any 2012 la Diputació de Barcelona el va posar en marxa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *