A partir d’aquest curs escolar 2015-2016, que va començar ahir 14 de setembre, les escoles Països Catalans i Sant Baldiri funcionaran com una sola escola, que també estrenarà nom; de moment, el nom provisional és escola Lliçà d’Amunt.

La nova escola, amb els mateixos edificis, personal i un únic equip directiu, comptarà amb 22 grups –hi haurà alguns cursos triplicats– i més de 500 alumnes. El passat mes de juny, abans de finalitzar el curs escolar 2014-2015, tant l’escola Països Catalans com l’escola Sant Baldiri, van celebrar festes de comiat.

01-municipi-equipaments-ceip-sant-baldiri A l’escola Sant Baldiri, els alumnes de cicle superior van representar l’obra que havien treballat en el taller de teatre i que era un musical sobre la història de la pròpia escola a partir de la trajectòria d’un infant. A més,  els alumnes de cinquè van acomiadar els de sisè; també ho van fer els de primer, que eren els fillols de l’activitat de tutoria. Tots els nens van rebre el seu diploma i un imant amb una fotografia del seu grup. Un altre dia es van fer jocs i tots els nens van rebre una samarreta blanca amb el nom de l’escola.

escola-paisos-catalansA l’escola Països Catalans es va fer la cantata “50 mili ons de segons” al pavelló, on participaven els alumnes de P3 a sisè amb la presència de les famílies i també va servir per fer el comiat dels alumnes de sisè. També es va fer l’activitat “35 anys fent escola” amb diversos jocs. I, va haver-hi una trobada de famílies, mestres i alumnes d’aquest curs però també molts dels que havien passat per l’escola; junts van cantar Que tinguem sort de Lluís Llach i, després, es va fer un sopar amb espectacle de les Dames de Foc de Granollers i un castell de focs d’artifici, i per acabar, tots junts van cantar L’hora dels adéus.

MÉS ALUMNES A LES ESCOLES BRESSOL

Aquest curs escolar 2015-16, l’Ajuntament ha obert dues aules més a les escoles bressol municipals, per tal d’acollir el 100% de la demanda d’alumnes i reduir les ràtios, cosa que revertirà en una millora de la qualitat educativa.

Durant el període de preinscripcions, l’Ajuntament va publicar l’oferta de 68 places totals entre les dues escoles bressol municipals. Finalment, el nombre de sol·licituds totals ha estat de 85: 55 a l’Escola Bressol Nova Espurna i 30 a l’Escola Bressol Municipal Palaudàries, de les 41 i 27 places que s’ofertaven respectivament.

Tenint en compte aquesta demanda, l’Ajuntament ha obert dues classes més: s’ha tornat a obrir l’aula de lactants a l’Escola Bressol Municipal Palaudàries i es passa de 4 a 5 aules a l’Escola Bressol Municipal nova Espurna. D’aquesta manera, la ràtio d’alumnes per classe també baixa.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.