El polígon industrial del sector N de les Franqueses acollirà el Centre de Tecnificació de Natació Sincronitzada (CTNS), un equipament que neix per convertir-se en la referència mundial d’aquest esport. Les instal·lacions han estat concebudes com un macrocomplex que oferirà serveis d’oci a la població en general i que faran rendible la inversió. L’Ajuntament ha cedit al CNG el solar per ubicar-hi la instal·lació, situat concretament al km 1,5 de la carretera de Cardedeu, al davant de l’empresa Bopla.

La presentació que se’n va fer ahir dijous, 9 d’octubre, a Can Font-Centre d’Art i Noves Tecnologies, va comptar amb l’assistència de molts periodistes, empresaris i esportistes. Entre els assistents cal destacar el president del CNG, Josep Maria Mas, el president del Consejo Superior de Deportes, Miguel Cardenal; el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; el president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena; i el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán.

La iniciativa del CTNS va rebre el suport incondicional, tot i que no l’econòmic, de totes les institucions presents a l’acte, que es van desfer en elogis cap al projecte i van manifestar que facilitarien en tot allò que estigui al seu abast la seva consecució. També van animar els empresaris presents a l’acte a invertir-hi.

COMPETÈNCIA DIRECTA A LES INSTAL·LACIONS MUNICIPALS

El centre té un pressupost de construcció de 12 milions d’euros, un terç dels quals els posarà una empresa a canvi d’una part de l’explotació del complex. La resta, segons va explicar el president del CNG, Josep Maria Mas, es finançarà a través de petits inversors a través de la compra d’accions, 5.000 concretament a 1.000 euros cadascuna. Mas va anunciar que actualment ja en tenen venudes el 30%. També va dir que un cop tinguin els diners es començarà a construir el centre, cosa que preveu que passi entre gener i juny de l’any vinent. El president del CNG també va dir que el complex generarà 90 llocs de treball directes.

El CTNS serà un gran complex de 13.000 metres quadrats de superfície que tindrà piscina d’entrenaments, piscina de competició amb grades amb capacitat per a 1.400 persones que podrà acollir campionats internacionals i una residència per a esportistes. També tindrà una piscina i un trampolí de 30 metres d’altura per fer-hi salts (estan negociant amb Red Bull per portar-hi campionats d’aquesta marca) i serveis adreçats a la població en general com ara fitnes, espai wellness, pistes de pàdel, busseig, ludoteques i restaurant, amb la qual cosa li farà la competència directa a les instal·lacions esportives municipals. També disposarà d’un aparcament per a autocaravanes.

El club preveu que la instal·lació tindrà una capacitat per acollir uns 300 esportistes i uns 5.000 usuaris. A banda de la pràctica de la natació sincronitzada i de la formació de tècnics, les piscines del centre també acolliran l’activitat del waterpolo del CNG, esport del qual també es podran acollir competicions internacionals.

L’origen del centre s’ha de buscar dos anys i mig enrere, quan l’actual junta directiva del CNG, club capdavanter a l’Estat en l’esport de la natació sincronitzada, va veure la necessitat d’ampliar les seves instal·lacions, ja que les que tenen actualment no els permeten créixer.

3 Responses

  1. Joan Fernández.

    El alcalde de les Franqueses es un trilero. Ha hecho el mismo truco que en su momento hizo el alcalde de la Roca (curiosamente también de CiU) con La Roca Factory. Instalando un complejo de estas características, donde los usuarios ya disponen de todo tipo de servicios, incluido restaurante, ¿se cree alguien que les Franqueses va a tener algún beneficio? Exactamente el mismo que la Roca: CERO PATATERO!!!

    Respon
  2. Miguel R.

    Me gustaría saber qué va a ganar a cambio les Franqueses. ¿Los 90 puestos de trabajo que se creen los ocuparán parados del municipio? No estoy contra el proyecto, pero sí contra un acuerdo que no acabo de ver claro…

    Respon

Leave a Reply

Your email address will not be published.