L’Ajuntament de les Franqueses va solucionant mica en mica els seus errors en el sistema foto vermell instal·lat en alguns semàfors del municipi. Més d’un any després de la seva col·locació, aquesta setmana ha millorat la visibilitat de l’aparell que està ubicat al carrer del Pont, tocant a la rotonda de Can Mònic. Es dóna la circumstància que l’equip de govern (CiU-PP) no ha fet aquest pas per iniciativa pròpia, sinó obligat per l’acord a què va arribar amb el grup municipal d’ERC perquè aquest aprovés el pressupost municipal d’enguany.

El nou semàfor és més visible per als conductors. (Foto: Ajuntament)

El nou semàfor és més visible per als conductors. (Foto: Ajuntament)

Així, s’han recol·locat els dos semàfors que hi havia a les voreres situant-los just després del pas de vianants en el sentit de la circulació, i s’han posat amb braç (tipus bàcul) perquè siguin més visibles per als conductors. A més, ara el semàfor de sortida de la rotonda (sentit Canovelles) està sempre de color verd, i si algun vianant vol travessar el carrer i pitja el botó, canvia a àmbar i després a vermell.

També s’ha aprofitat per afegir als semàfors per a vianants dos comptadors de temps, per facilitar el creuament de la via. Properament se n’instal·laran dos més als semàfors de l’altra banda de la rotonda de Can Mònic i sis més als de la cruïlla de la carretera de Ribes amb la de Cànoves.

D’altra banda, l’àrea d’Obres i Serveis ha pintat recentment una quadrícula groga al terra de l’entrada a la rotonda de Can Mònic des de la carretera de Ribes i una altra a l’entrada des del carrer de Girona de Granollers, amb l’objectiu de facilitar el gir dels vehicles per l’interior de la rotonda quan els semàfors estan en vermell.

Mica en mica l’Ajuntament va millorant el sistema per tal d’evitar crítiques com les que està rebent des que el va instal·lar a principis de l’any 2015, però les càmeres no es retiraran. L’equip de govern municipal té més 800.000 raons per no fer-ho. Una per cada euro que espera recaptar –i que ja està comptabilitzat en el pressupost 2016– a partir de les sancions als conductors…

2 Responses

 1. Josep

  I quan farà foto? Quan passis en vermell o just quan estiguis dintre i canviï de verd a àmbar?

  Respon
 2. Marta

  Aqui es parla dels de la rotonda de Can Mònic i la cruïlla amb carretera de Cànoves, però per quan aquests semafors a Llerona??? Estic farta d’anar a 30km/h i, tot i aixi, haver de frenar de cop perque el que va darrere meu pasa pel detector a més de 50km/h!
  Totalment injust per tothom, i pels que som veïns de Llerona que, tot i saber l’existència d’aquests “semafors trampa”, correm el risc de que ens retratin per pasar sis cops al dia per aquell tram!

  Respon

Leave a Reply

Your email address will not be published.